Potrebné prísady:
Cesto:
- 12 bielkov,
- 350g kryštálového cukru,
- 140g pomletých orechov,
- 50g polohrubej múky,
- 50g kakaa.
Plnka:
- 12 žĺtkov,
- 6 PL kryštálového cukru,
- 100g bielej čokolády,
- 2 PL kakaa,
- 250g masla,
- 1 PL rumu.
Poleva:
- 100g čokolády na varenie,
- 30g stuženého tuku,
- 1 PL oleja.
Postup prípravy:
Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a znova prešľaháme. Potom zľahka primiešame múku zmiešanú s pomletými orechmi a kakaom. Cesto rozdelíme na štyri diely a upečieme v mierne vyhriatej rúre na plechoch vyloženými papierom na pečenie.
Plnka: Nad parou ušľaháme vajcia s práškovým cukrom. Osobitne vymiešame maslo s rozpustenou čokoládou a primiešame vychladnutú hmotu. Z plnky odoberieme 1/3 a pridáme do nej kakao.
Poleva: Čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame hladkú hmotu.
Vychladnuté korpusy pospájame plnkou a to nasledovne: na prvý korpus natrieme časť bledej plnky, prikryjeme druhým korpusom, na ktorý natrieme plnku zmiešanú s kakaom. Na to položíme tretí korpus, ktorý znova natrieme bielou plnkou. Prikryjeme posledným korpusom a polejeme čokoládovou polevou.