Potrebné prísady:
Cesto:
- 12 bielkov
- 350 g kryštálového cukru
- 140 g pomletých orechov
- 50 g polohrubej múky
- 50 g kakaa
Plnka:
- 12 žĺtkov
- 6 PL kryštálového cukru
- 100 g bielej čokolády
- 2 PL kakaa
- 250 g masla
- 1 PL rumu
Poleva:
- 100 g čokolády na varenie
- 30 g stuženého tuku
- 1 PL oleja
Postup prípravy:
Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a znova prešľaháme. Potom zľahka primiešame múku zmiešanú s pomletými orechmi a kakaom. Cesto rozdelíme na štyri diely a upečieme v mierne vyhriatej rúre na plechoch vyloženými papierom na pečenie.
Plnka: Nad parou ušľaháme vajcia s práškovým cukrom. Osobitne vymiešame maslo s rozpustenou čokoládou a primiešame vychladnutú hmotu. Z plnky odoberieme 1/3 a pridáme do nej kakao.
Poleva: Čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame hladkú hmotu.
Vychladnuté korpusy pospájame plnkou a to nasledovne: na prvý korpus natrieme časť bledej plnky, prikryjeme druhým korpusom, na ktorý natrieme plnku zmiešanú s kakaom. Na to položíme tretí korpus, ktorý znova natrieme bielou plnkou. Prikryjeme posledným korpusom a polejeme čokoládovou polevou.