Recepty

Bohémky – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 12 bielkov
  • 350 g kryštálového cukru
  • 140 g pomletých orechov
  • 50 g polohrubej múky
  • 50 g kakaa

Plnka:

  • 12 žĺtkov
  • 6 PL kryštálového cukru
  • 100 g bielej čokolády
  • 2 PL kakaa
  • 250 g masla
  • 1 PL rumu

Poleva:

  • 100 g čokolády na varenie
  • 30 g stuženého tuku
  • 1 PL oleja

Postup prípravy:

Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a znova prešľaháme. Potom zľahka primiešame múku zmiešanú s pomletými orechmi a kakaom. Cesto rozdelíme na štyri diely a upečieme v mierne vyhriatej rúre na plechoch vyloženými papierom na pečenie.

Plnka: Nad parou ušľaháme vajcia s práškovým cukrom. Osobitne vymiešame maslo s rozpustenou čokoládou a primiešame vychladnutú hmotu. Z plnky odoberieme 1/3 a pridáme do nej kakao.

Poleva: Čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame hladkú hmotu.

Vychladnuté korpusy pospájame plnkou a to nasledovne: na prvý korpus natrieme časť bledej plnky, prikryjeme druhým korpusom, na ktorý natrieme plnku zmiešanú s kakaom. Na to položíme tretí korpus, ktorý znova natrieme bielou plnkou. Prikryjeme posledným korpusom a polejeme čokoládovou polevou.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang