Bohémky – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 12 bielkov,
  • 350g kryštálového cukru,
  • 140g pomletých orechov,
  • 50g polohrubej múky,
  • 50g kakaa.

Plnka:

  • 12 žĺtkov,
  • 6 PL kryštálového cukru,
  • 100g bielej čokolády,
  • 2 PL kakaa,
  • 250g masla,
  • 1 PL rumu.

Poleva:

  • 100g čokolády na varenie,
  • 30g stuženého tuku,
  • 1 PL oleja.

Postup prípravy:

Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a znova prešľaháme. Potom zľahka primiešame múku zmiešanú s pomletými orechmi a kakaom. Cesto rozdelíme na štyri diely a upečieme v mierne vyhriatej rúre na plechoch vyloženými papierom na pečenie.

Plnka: Nad parou ušľaháme vajcia s práškovým cukrom. Osobitne vymiešame maslo s rozpustenou čokoládou a primiešame vychladnutú hmotu. Z plnky odoberieme 1/3 a pridáme do nej kakao.

Poleva: Čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame hladkú hmotu.

Vychladnuté korpusy pospájame plnkou a to nasledovne: na prvý korpus natrieme časť bledej plnky, prikryjeme druhým korpusom, na ktorý natrieme plnku zmiešanú s kakaom. Na to položíme tretí korpus, ktorý znova natrieme bielou plnkou. Prikryjeme posledným korpusom a polejeme čokoládovou polevou.

Publikované
Kategorizované ako Recepty