Dip z camembertu

Syr necháme zohriať v rúre na 190 stupňov, asi na 5 minút, keďže potrebujeme, aby zmäkol a bol ľahko roztierateľný.

Nadrobno nakrájame šalotku, pridáme červenú mletú papriku, maslo a vidličkou roztlačíme.

Na rozohriatu panvicu so slnečnicovým olejom pridáme strúčik cesnaku v šupke, ktorý pretlačíme rukou a vetvičku rozmarínu.

Do zmesi pridáme ešte trochu sladkej mletej papriky.

Na rozohriatu panvicu s cesnakom a rozmarínom pridáme krajce čabaty.

Čabatu dochutíme morskou soľou a obrátime na druhú stranu.

Nadrobno nakrájaný petržlen a pažitku vložíme do misky k roztlačenej zmesi.

Zmäknutý syr vyberieme z rúry, vložíme k roztlačenej zmesi, vidličkou rozpučíme a premiešame. Pridáme olivový olej, dochutíme čiernym korením, morskou soľou, pridáme štipku rasce a môžeme servírovať.

Na krajce čabaty natrieme pomazánku, pridáme opečený cesnak a ozdobíme majoránovými lístkami.

Publikované
Kategorizované ako Recepty