![dip-z-camembertu-2](https://www.ivarenie.sk/wp-content/uploads/2020/05/dip-z-camembertu-4085180-scaled-1024x684.jpg)
Syr necháme zohriať v rúre na 190 stupňov, asi na 5 minút, keďže potrebujeme, aby zmäkol a bol ľahko roztierateľný.
Nadrobno nakrájame šalotku, pridáme červenú mletú papriku, maslo a vidličkou roztlačíme.
Na rozohriatu panvicu so slnečnicovým olejom pridáme strúčik cesnaku v šupke, ktorý pretlačíme rukou a vetvičku rozmarínu.
Do zmesi pridáme ešte trochu sladkej mletej papriky.
Na rozohriatu panvicu s cesnakom a rozmarínom pridáme krajce čabaty.
Čabatu dochutíme morskou soľou a obrátime na druhú stranu.
Nadrobno nakrájaný petržlen a pažitku vložíme do misky k roztlačenej zmesi.
Zmäknutý syr vyberieme z rúry, vložíme k roztlačenej zmesi, vidličkou rozpučíme a premiešame. Pridáme olivový olej, dochutíme čiernym korením, morskou soľou, pridáme štipku rasce a môžeme servírovať.
Na krajce čabaty natrieme pomazánku, pridáme opečený cesnak a ozdobíme majoránovými lístkami.