Recepty

Domáce „tortilla“ placky

domace-tortilla-placky-2

Jeden čas sme kupovali tortilla placky v obchodoch, ale len veľmi ťažko sa zháňajú také, ktoré neobsahujú nespočetne veľa Éčok, rôzne stabilizátory typu guarová guma, či kypriace látky, konzervačné látky a tak ďalej a tak ďalej.

Recept obsahuje iba štyri ingrediencie. Múku, soľ, olivový olej a vodu. Dokonca bez použitia kypriaceho prášku. Ízi pízi healthy.

Recept na 4 placky / čas prípravy cca 30 min.

Potrebujeme

  • 250 g hladkej špaldovej alebo celozrnnej pšeničnej múky
  • 180 ml horúcej vody z rýchlovarnej kanvice
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička soli

Postup

Testovali sme viacero múk, ale hladká celozrnná pšeničná múka zvíťazila na plnej čiare. Ďalším adeptom je hladká špaldová, ak by ste prvú v poradí náhodou nedostali kúpiť.

Všetky ingrediencie spolu spracujeme do hladkého cesta(cca 5 min.). Len si dávajte pozor, aby ste sa neobarili vriacou vodou. Po zovretí si ju nechajte trošku vychladnúť.

Cesto necháme cca 10 min. odpočinúť. Potom si ho rozdelíme na 4 časti, vytvarujeme guličky, ktoré rozvaľkáme na tenké placky.

Vyvaľkané placky opečieme z každej strany na rozpálenej suchej panvici.

Pozn.: placku otočíme po chvíli ako sa nám začnú vytvárať vzdušné bubliny.

Aby placky ostali vláčne, hneď po dopečení ich ukladáme medzi dva väčšie taniere, kde sa vytvorí prirodzená vlhkosť a placky pekne zmäknú.

Kategorie:

Recepty

© 2022 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang