Potrebné prísady:
- 250g rastlinného tuku (Hera, Palmarin),
- 300g kryštálového cukru,
- 4 vajcia,
- 5 PL kakaa,
- 480g hladkej múky,
- 2 ČL sódy bikarbóny,
- 400ml kyslého mlieka,
- štipka soli.
Poleva:
- 260g práškového cukru,
- 2 PL horúcej vody,
- 2 PL citrónovej šťavy,
- 1 ČL oleja.
Postup prípravy:
Tuk, vajcia, cukor, štipku soli a kakao vyšľaháme. Striedavo pridávame preosiatu múku zmiešanú so sódou bikarbónou a kyslé mlieko. Dobre premiešame.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170°C. Po upečení necháme vychladnúť a polejeme polevou.
Poleva: Cukor zalejeme horúcou vodou, pridáme citrónovú šťavu, olej a vymiešame na hustú, lesklú polevu.