Potrebné prísady:
- 250 g rastlinného tuku (Hera, Palmarin)
- 300 g kryštálového cukru
- 4 vajcia
- 5 PL kakaa
- 480 g hladkej múky
- 2 ČL sódy bikarbóny
- 400 ml kyslého mlieka
- štipka soli
Poleva:
- 260 g práškového cukru
- 2 PL horúcej vody
- 2 PL citrónovej šťavy
- 1 ČL oleja
Postup prípravy:
Tuk, vajcia, cukor, štipku soli a kakao vyšľaháme. Striedavo pridávame preosiatu múku zmiešanú so sódou bikarbónou a kyslé mlieko. Dobre premiešame.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170°C. Po upečení necháme vychladnúť a polejeme polevou.
Poleva: Cukor zalejeme horúcou vodou, pridáme citrónovú šťavu, olej a vymiešame na hustú, lesklú polevu.