Koláč z kyslého mlieka – recept

Potrebné prísady:

  • 250g rastlinného tuku (Hera, Palmarin),
  • 300g kryštálového cukru,
  • 4 vajcia,
  • 5 PL kakaa,
  • 480g hladkej múky,
  • 2 ČL sódy bikarbóny,
  • 400ml kyslého mlieka,
  • štipka soli.

Poleva:

  • 260g práškového cukru,
  • 2 PL horúcej vody,
  • 2 PL citrónovej šťavy,
  • 1 ČL oleja.

Postup prípravy:

Tuk, vajcia, cukor, štipku soli a kakao vyšľaháme. Striedavo pridávame preosiatu múku zmiešanú so sódou bikarbónou a kyslé mlieko. Dobre premiešame.

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170°C. Po upečení necháme vychladnúť a polejeme polevou.

Poleva: Cukor zalejeme horúcou vodou, pridáme citrónovú šťavu, olej a vymiešame na hustú, lesklú polevu.

Publikované
Kategorizované ako Recepty