Hlavné jedláRecepty

Recept na kurací cordon bleu

Ak vás už omrzeli tradičné rezne, vyskúšajte pre zmenu cordon bleu. Šunka a plátok syra ozvláštnia nielen bravčové mäso, výborne sa hodia aj ku kuraciemu.

Suroviny

  • 700 g kuracie prsia bez kože a kostí
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 4 tenké plátky šunky alebo prosciutta
  • 4 tenké plátky syra
  • ¾ šálky strúhanky
  • ¼ šálky petržlenovej vňate
  • 1 veľké vajce
  • ½ šálky hladkej múky
  • 3 oleja

Postup

  1. Predhrejte rúru na 190 °C.
  2. Odrežte prípadný tuk na okrajoch kurčaťa.
  3. Narezané kuracie prsia rozklepte na hrúbku asi 0,5 cm.
  4. Kurča po celej ploche osoľte a okoreňte.
  5. Jednu polovicu mäsa obložte jedným plátkom šunky a jedným plátkom syra, pričom na okrajoch nechajte voľný priestor. Prsia preložte na polovicu cez šunku a syr a okraje pritlačte k sebe, aby sa pevne uzavreli.
  6. V miske zmiešajte strúhanku, petržlenovú vňať, 1 lyžičku soli a ½ lyžičky korenia.
  7. V ďalšej miske rozšľahajte vajce a 1 lyžice vody.
  8. Múku rozotrite na tanier.
  9. Obidve strany kurčaťa obaľte v múke, potom ich ponorte do vaječnej zmesi a celé obaľte v strúhanke. Popritláčajte prstami, aby sa strúhanka dostala všade.
  10. V panvici rozohrejte olej. Kuracie mäso doňho vložte a pečte z oboch strán, kým nie je hnedé (2-3 minúty).
  11. Preneste ho na plech na pečenie a dopečte približne 5 minút.

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang