
Ak vás už omrzeli tradičné rezne, vyskúšajte pre zmenu cordon bleu. Šunka a plátok syra ozvláštnia nielen bravčové mäso, výborne sa hodia aj ku kuraciemu.
Suroviny
- 700 g kuracie prsia bez kože a kostí
- soľ, mleté čierne korenie
- 4 tenké plátky šunky alebo prosciutta
- 4 tenké plátky syra
- ¾ šálky strúhanky
- ¼ šálky petržlenovej vňate
- 1 veľké vajce
- ½ šálky hladkej múky
- 3 oleja
Postup
- Predhrejte rúru na 190 °C.
- Odrežte prípadný tuk na okrajoch kurčaťa.
- Narezané kuracie prsia rozklepte na hrúbku asi 0,5 cm.
- Kurča po celej ploche osoľte a okoreňte.
- Jednu polovicu mäsa obložte jedným plátkom šunky a jedným plátkom syra, pričom na okrajoch nechajte voľný priestor. Prsia preložte na polovicu cez šunku a syr a okraje pritlačte k sebe, aby sa pevne uzavreli.
- V miske zmiešajte strúhanku, petržlenovú vňať, 1 lyžičku soli a ½ lyžičky korenia.
- V ďalšej miske rozšľahajte vajce a 1 lyžice vody.
- Múku rozotrite na tanier.
- Obidve strany kurčaťa obaľte v múke, potom ich ponorte do vaječnej zmesi a celé obaľte v strúhanke. Popritláčajte prstami, aby sa strúhanka dostala všade.
- V panvici rozohrejte olej. Kuracie mäso doňho vložte a pečte z oboch strán, kým nie je hnedé (2-3 minúty).
- Preneste ho na plech na pečenie a dopečte približne 5 minút.