Hlavné jedláRecepty

Recept na kuracie rezne s omáčkou

Rezne sú overená klasika, ktorú môžete pripraviť z rôznych druhov mäsa. Vyskúšajte tieto kuracie podľa nášho receptu a pripravte si k ním aj omáčku.

Suroviny

Na rezne

  • 500 g kuracích pŕs
  • soľ na dochutenie mäsa
  • 2 veľké rozšľahané vajcia
  • 1/2 šálky mlieka
  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 a 1/2 lyžičky cesnakového prášku
  • 1/2 lyžičky kajenského korenia
  • tuk na vyprážanie

Na omáčku

  • 3 lyžice masla
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1/4 šálky hustej smotany
  • 1 a 3/4 šálky mlieka (trochu viac alebo menej, v závislosti od vašich preferencií)
  • soľ, podľa chuti
  • mleté čierne korenie, podľa chuti

Postup

  1. Kuracie prsia narežte na menšie kusy a rovnomerne naklepte.
  2. Mäso osoľte.
  3. Predhrejte rúru na 200 °C. Na plech na pečenie položte mriežku a vložte ho do rúry (rúru použijete na udržanie teplých a chrumkavých hotových rezňov).
  4. Pripravte si dve široké plytké nádoby. V prvej z nich rozšľahajte vajcia a mlieko. V druhej vyšľahajte múku, soľ, cesnakový prášok a kajenské korenie.
  5. Rezne obaľte v múke, rukami vtlačte múku do všetkých strán rezňa.
  6. Rezne ponorte ho do vajíčka, obaľte z oboch strán.
  7. Vyberte rezne z vajíčka a potom druhýkrát namočte do múky.
  8. Na veľkú panvicu nalejte toľko oleja, aby pokryl dno a zohrejte.
  9. Do rozpáleného oleja postupne položte obalený rezeň.
  10. Smažte, kým okraje nezískajú zlatohnedú farbu, približne 2 minúty. Opatrne rezeň otočte a smažte ďalšie 2 minúty.
  11. Keď sú obe strany zlatohnedé, vyberte rezeň z panvice a položte na mriežku v rúre, aby zostal teplý.
  12. Zopakujte to so zvyšnými rezňami a nechajte ich v rúre, kým sa pripraví omáčka.
  13. Na omáčku pripravte zápražku.
  14. V hrnci zohrejte 3 lyžice masla miešajte 3 lyžice múky.
  15. Za stáleho miešania varte, kým múka mierne nezhnedne.
  16. Keď je zmes múky a masla hladká a má krásnu farbu mliečnej čokolády, pomaly pridávajte mlieko a smotanu za stáleho šľahania. Zmes sa spočiatku zrazí no pri šľahaní sa uvoľní.
  17. Mlieko pridajte do požadovanej hustoty omáčky. Ak je omáčka pre vás príliš hustá, pridajte viac mlieka. Ak je príliš riedka, nechajte ju variť dlhšie.
  18. Podľa chuti dochuťte soľou a veľkým množstvom čierneho korenia.
  19. Podávajte kurací rezeň s omáčkou a zemiakovou kašou alebo prílohou podľa vlastného výberu.

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang