Cestoviny s kuracím mäsom – recept

Suroviny

  • 500g kuracieho mäsa
  • 500g póru a cibule
  • 400g bielej kapusty
  • 500g mrkvy
  • 500g špagiet
  • olej
  • cesnak
  • sójová omáčka
  • soľ.

Postup

Na panvici rozohrejeme trochu oleja a vypražíme na rezance nakrájané kuracie mäso, ktoré sme deň predtým naložili do sójovej omáčky a cesnaku. Mäso podlejeme trochou vody a dusíme domäkka.

Medzitým na troške oleja dozlata opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pór. Potom podlejeme vodou a pridáme rezance z 2/3 bielej kapusty a dusíme domäkka.

Keď je podusené mäso aj kapusta s cibuľou a pórom mäkké, všetko zmiešame s čerstvo uvarenými ešte teplými špagetami, osolíme a necháme uležať cca 10 min.

Pri podávaní vmiešame do zmesi zvyšok nadrobno nakrájanej čerstvej nedusenej kapusty a nastrúhanú mrkvu.