Dezerty

Jemné medvedie labky – recept

Poznáte medvedie labky? Že nie? Tak na túto jemnú a lahodnú vianočnú cukrovinku len tak ľahko nezabudnete. Príprava nie je zložitá a navyše, pri pečení si dokonale prevoniate svoj príbytok. 

Ingrediencie:

  • 100 g práškový cukor
  • 350 g hladká múka
  • 150 g maslo
  • 70 g mleté vlašské orechy
  • 1 ks vajíčko 
  • 1 PL kakao
  • 1 ČL škorica
  • 2 ks rozdrvené klinčeky
  • 1 ks vanilkový a práškový cukor na posypanie

Postup:

Všetky suroviny zmiešame v kuchynskom robote dokopy a necháme ho vypracovať hustejšie nelepivé cesto. To vložíme približne na 2 hodiny do chladničky, aby sa nám s ním následne lepšie pracovalo.

Formičky na medvedie labky vymastíme olejom alebo maslom. Cesto postupne prstami vtláčame do vymazaných formičiek 

Pripravené formičky poukladáme na plech a pečieme v rozohriatej rúre asi 10 minút pri 180 stupňoch. Hneď po upečení vyklopíme z formičiek a obalíme v zmesi vanilkového a práškového cukru.

Kategorie:

Dezerty

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang