
Poznáte medvedie labky? Že nie? Tak na túto jemnú a lahodnú vianočnú cukrovinku len tak ľahko nezabudnete. Príprava nie je zložitá a navyše, pri pečení si dokonale prevoniate svoj príbytok.
Ingrediencie:
- 100 g práškový cukor
- 350 g hladká múka
- 150 g maslo
- 70 g mleté vlašské orechy
- 1 ks vajíčko
- 1 PL kakao
- 1 ČL škorica
- 2 ks rozdrvené klinčeky
- 1 ks vanilkový a práškový cukor na posypanie
Postup:
Všetky suroviny zmiešame v kuchynskom robote dokopy a necháme ho vypracovať hustejšie nelepivé cesto. To vložíme približne na 2 hodiny do chladničky, aby sa nám s ním následne lepšie pracovalo.
Formičky na medvedie labky vymastíme olejom alebo maslom. Cesto postupne prstami vtláčame do vymazaných formičiek
Pripravené formičky poukladáme na plech a pečieme v rozohriatej rúre asi 10 minút pri 180 stupňoch. Hneď po upečení vyklopíme z formičiek a obalíme v zmesi vanilkového a práškového cukru.