Recepty

Najlepší recept na omáčku Chimichurri

Prinášame vám najlepší recept na omáčku Chimichurri, kde čerstvé oregano, petržlenová vňať a koriander spolu s veľkým množstvom červeného vínneho octu vytvárajú výrazné korenie. Omáčku zároveň môžete použiť ako marinádu, ktorá je rovnako dobrá na grilovaný steak ako na misu šošovice.

Ingrediencie

  • 1 šalotka, jemne nasekaná
  • 1 Fresno čili alebo červené jalapeño, jemne nasekané
  • 3-4 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky alebo nadrobno
  • ½ šálka červeného vínneho octu
  • 1 lyžička soli
  • ½ šálka jemne nasekaného koriandra
  • ¼ šálka jemne nasekanej plocholistej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice jemne nasekaného oregana
  • ¾ šálka extra panenského olivového oleja

Postup

  1. V stredne veľkej miske zmiešajte šalotku, čili, cesnak, ocot a 1 lyžičku soli. Nechajte 10 minút odstáť.
  2. Vmiešajte koriander, petržlenovú vňať a oregano. Pomocou vidličky zašľahajte olej.
  3. ½ šálky chimichurri presuňte do malej misky; dochuťte soľou a nechajte si ju ako omáčku.
  4. Ak omáčku používate na hovädzie mäso, vložte mäso do sklenenej, nerezovej alebo keramickej misky.
  5. Premiešajte ho so zvyšným chimichurri. Prikryte a nechajte vychladnúť aspoň 3 hodiny alebo až celú noc.
  6. Mäso vyberte z marinády, osušte a ugrilujte.
  7. Na grilované mäso naneste lyžicu vyhradeného chimichurri.

TIPY:

  • Omáčku použite na pečené kurča, grilované tofu, zemiaky pečené v rúre, vyprážané vajíčka alebo takmer čokoľvek iné, čo viete ochutiť.
  • Omáčku zmiešajte s gréckym jogurtom a vytvorte dip, alebo do nej pridajte trochu majonézy a vytvorte krémovú nátierku plnú byliniek na sendvič.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang