Pečivo

Chrumkavá kôrka, nadýchané cesto a neodmysliteľná vôňa, také je pečivo. Najlepšou voľbou na domáce pečenie je domáca pekáreň, ktorá dokáže upiecť všetky druhy chleba, rožkov alebo žemlí, ako aj akékoľvek iné slané pečivo.

Okrem slaného pečiva však existuje aj možnosť sladkého pečiva, ktorým sú rôzne croissanty, či už maslové alebo plnené džemom či čokoládou.

Pečivo je tiež neodmysliteľnou súčasťou grilovania a šalátov, kde sa podáva ako príloha.

Další kategorie

Recept na mini burgre v lístkovom ceste

Výborná chuťovka na párty alebo vďačné pohostenie pre kamarátov, ktorí k vám prídu na...

Recept na banánový chlieb s vlašskými orechmi

Tento lahodný recept je hotový za 75 minút a z nižšie uvedených ingrediencií môžete...

Bagel – recept

Bagel je rožok, ktorý má pôvod v židovskej komunite v Poľsku. Tradične sa ručne tvaruje z...

Recept na domáci remeselný chlieb

Aj keď ste nikdy predtým nepiekli domáci chlieb, tento chrumkavý remeselný chlebík je pre...

Recept na tradičný biely chlieb

Recept na chutný biely chlieb s veľmi ľahkým stredom s chrumkavou kôrkou. Maslo alebo...

celozrnne-slimaky-2

Celozrnné slimáky – recepty

Mlieko, kvasnice, vajce, múku, soľ a cukor dáme do misky a rukou kvasíme asi 20 minút. Cesto...

Zakysankové pletenky – recept

Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto. Ak sa lepí, tak do neho pridávame múku. Ak je...

Tukové žemle

Z prísad vypracujeme hladké cesto, z ktorého hneď vytvarujeme žemle alebo pletenky a...

Slané sušienky so syrom a olivami – recept

Vymiešajte syr, smotanu, maslo, papriku, korenie a soľ tak, aby vám vznikla hladká hmota. Hmotu...

Pagáče so syrom – recept

Polohrubú múku zmiešame s kyslou smotanou, kypriacim práškom, so zmäknutým margarínom,...

Juhoslovanské slané pečivo – recept

Mlieko zohrejeme, dáme do misy, rozmiešame v ňom cukor, kvasnice a 2 PL múky. Necháme 10-15...

Cesto na pizzu – recept

V mise najskôr zmiešame múku s cukrom, soľou, droždím. Potom pridáme olej a vodu....

Škoricové pletenky – recept

Máte radi osie hniezda? Tento variant je jednoduchý na prípravu, a navyše sa robí...

Kysnuté Yorkšírske pudingy – recept

Yorkšírske pudingy, alebo tiež „popovers“ je druh slaného pečiva, ktorý sa jedáva...

Holandský tigrí chlieb – recept

Máte radi čerstvý domáci chlebík? Ak radi experimentujete s kváskovaním a kysnutým...

Plnený párty chlieb – recept

Jarné grilovačky a opekačky. Kto by ich nemiloval? Dobré jedlo, príroda, priatelia a teplé...

Francúzske praclíky so slivkami a figami – recept

Raňajkovať ako boh vo Francúzsku – chrumkavý francúzsky toast je najväčší klasik!...

Krehké maslové rožky s marhuľovým dipom – recept

Vynikajúcu chuť týchto maslových rožkov oceníte nielen počas Vianoc. Marhuľová plnka...

Domáce keksy – recept

Všetky suroviny spolu dobre vymiešame. Cestom naplníme cukrárenskú pištoľ a pomocou nej na...

Tmavý tekvicový chlieb, Egyptský chlieb – recept

Suroviny:

Pizza cesto – recept

Vajcia zmiešame s jogurtom, dáme do múky, pridáme soľ, sódu bikarbónu a vymiešame. Cesto je...

Cesnakové osie hniezda – recept

Do mlieka pridáme kvasnice, vajce, soľ, cukor a múku. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré...

Bezlepkový chlieb – recept

Droždie rozpustíme vo vlažnej vode, pridáme soľ, cukor, ocot(príp.citrón.šťavu) a...

Škvarkové kysnuté pagáče – recept

Z kvasníc, vlažného mlieka, trošky cukru si pripravíme kvások. Do misky preosejeme múku,...

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang