ReceptyVegan/Vegetarian

Základný recept na quinou

Tu nájdete návod, ako uvariť quinou, aby bola vždy nadýchaná. Zvládnite prípravu tejto celozrnnej obilniny.

Quinoa neobsahuje lepok a má vysoký obsah bielkovín, vápnika, vitamínu B a železa. Inkovia verili, že táto potravina je posvätná, pretože jej pravidelná konzumácia im zabezpečovala dlhý a zdravý život.

Ingrediencie

  • 1 šálka suchej quinoy
  • 1 a ¾ šálky vody
  • ¼ lyžičky soli

Postup

  1. Quinou prepláchnite v studenej vode pomocou sitka, potom ju sceďte a vytraste z nej zvyšnú vodu. Vložte ju do hrnca s vodou a soľou.
  2. Priveďte ju do varu a potom znížte teplotu na minimum, aby voda len bublala.
  3. Hrniec prikryte a varte na miernom ohni, kde voda len buble, približne 15 až 18 minút, kým sa voda úplne nevstrebe. Vidličkou kontrolujte, či voda v quinoi zostala.
  4. Vypnite oheň a nechajte ju 5 minút odstáť s pokrievkou, potom ju vidličkou premiešajte. Ochutnajte a pridajte ďalšiu soľ alebo iné korenie.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang