Rezne z bravčovej panenky – recept

Na šalát varte zemiaky v osolenej vode 12-15 minut domäkka. Medzi tým na zálievku rozmiešajte horčicu, citronovú šťavu a kôru a olivový olej. Osoľte a okorente. Uvarené zemiaky sceďte.

Keď majú peknú šupku, tak ju nechajte; inak olúpte. Prekrojte ich na polovičky a ešte teplé pomaly premiešajte so zálievkou. Nechajte 15 min. odpočívať a potom primiešajte nakrajanú petržlenovú vňať a cibuľku.

Mäso očistite a nakrájajte na 2 cm plátky. Ľahko naklepte rukou a dobre osoľte. Obalte najskôr v polohrubej múke,potom v rozšľahanom vajíčku a v strúhanke, v ktorej je zamiešaný nastruhaný parmezán. Smažte na rozpálenom sadle pekne pomaly dozlatista. Podávajte so šalátom.