ReceptyVegan/Vegetarian

Recept na sladký šalát Coleslaw

Šalát Coleslaw sa hodí ku kuracím nugetkám alebo rybe. Je vynikajúci aj k hamburgerom alebo na sendviče s bravčovým mäsom na grile.

Suroviny

  • 500 g hlávkovej kapusty
  • 100 g mrkvy
  • 2 lyžice nakrájanej cibule
  • ⅔ šálky krémového šalátového dresingu (alebo 100 ml majonézy + 100 ml kyslej smotany)
  • ½ šálky bieleho cukru
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžica bieleho octu
  • ½ lyžičky maku
  • ¼ lyžičky soli

Postup

  1. Kapustu a mrkvu nastrúhajte na jemnom strúhadle.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte cibuľu, kapustu a mrkvu.
  3. V inej miske vyšľahajte šalátový dresing, cukor, rastlinný olej, ocot, mak a soľ, kým sa nezmiešajú. Zálievku nalejte na zmes šalátu a premiešajte.
  4. Pred podávaním nechajte chladiť aspoň 2 hodiny.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang