Viedenský rezeň – recept

Suroviny

  • 4 rezne (teľacie
  • morčacie)
  • 2 vajcia
  • 30 g nastrúhaného syra 20 g masla
  • 1 citrón
  • 20 g oleja
  • 50 g hladkej múky
  • 100 g strúhanky na obaľovanie
  • mleté čierne korenie soľ
  • 1 kyslá smotana
  • 1 hlávka šalátu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • trochu cukru
  • mleté čierne korenie
  • soľ.

Postup

Zo šalátu odstránime zvädnuté listy. Šalát rozoberieme na listy a umyjeme. Necháme odkvapkať. Kyslú smotanu zmiešame s citrónovou šťavou. Osolíme, okoreníme a pridáme štipku cukru.

Mäso umyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme, okoreníme. Jemne nastrúhaný syr zmiešame so strúhankou. Rezne obalíme v múke, vajci a strúhanke. Na panvici zohrejeme maslo a olej, rezne opražíme z oboch strán dozlata.

Šalátové listy roztrháme na menšie kúsky. Na tanier dáme rezne a ozdobíme ich kúskom citróna. Podávame s varenými zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťou. Šalát polejeme kyslou smotanou.