Naučte sa podľa tohto receptu pripraviť zemiakovú kašu, ktorá bude vždy hladká, krémová a chutná.
Suroviny
- 2 kg zemiakov
- 3 strúčiky cesnaku (voliteľné)
- 1 šálka mlieka
- 2 lyžice masla
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
- Zemiaky zbavte šupky a nakrájajte. Dajte do veľkého hrnca s vriacou vodou a pridajte soľ. Podľa chuti môžete pridať do vody aj ošúpaný cesnak. Varte, kým zemiaky nezmäknú, 15 až 20 minút.
- Keď sú zemiaky takmer hotové, zohrejte mlieko a maslo v malom hrnci na miernom ohni, kým sa maslo nerozpustí.
- Zemiaky sceďte a vráťte do hrnca. Pomaly pridávajte teplú mliečnu zmes a pretláčajte zemiaky lisom alebo vymiešajte elektrickým mixérom, kým nebudú zemiaky hladké a krémové.
- Dochuťte soľou a korením.