Recepty

Recept na zemiakovú kašu

Naučte sa podľa tohto receptu pripraviť zemiakovú kašu, ktorá bude vždy hladká, krémová a chutná.

Suroviny

  • 2 kg zemiakov
  • 3 strúčiky cesnaku (voliteľné)
  • 1 šálka mlieka
  • 2 lyžice masla
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Zemiaky zbavte šupky a nakrájajte. Dajte do veľkého hrnca s vriacou vodou a pridajte soľ. Podľa chuti môžete pridať do vody aj ošúpaný cesnak. Varte, kým zemiaky nezmäknú, 15 až 20 minút.
  2. Keď sú zemiaky takmer hotové, zohrejte mlieko a maslo v malom hrnci na miernom ohni, kým sa maslo nerozpustí.
  3. Zemiaky sceďte a vráťte do hrnca. Pomaly pridávajte teplú mliečnu zmes a pretláčajte zemiaky lisom alebo vymiešajte elektrickým mixérom, kým nebudú zemiaky hladké a krémové.
  4. Dochuťte soľou a korením.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang