Hlavné jedláRecepty

Recept na bryndzové halušky

Bryndzové halušky sú tradičným slovenským jedlom. Ak ste si ich ešte samy doma nikdy nepripravovali, je najvyšší čas to napraviť.

Suroviny

  • 1 šálka múky
  • 1 vajce
  • 1 zemiak
  • 1/3 šálky vody
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 ovčia bryndza
  • 5-7 plátkov hrubej slaniny
  • bravčová masť
  • soľ podľa chuti

Postup

  1. Zemiaky nastrúhajte najemno do misy, šťavu si nechajte. Pridajte múku, vajce a soľ a premiešajte.
  2. Postupne pridávajte vodu a miešajte, kým sa nevyhladia všetky hrudky. Ak je cesto príliš riedke, pridajte múku, ak je príliš husté, pridajte ešte vodu.
  3. Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu a pridajte soľ. Zemiakové cesto preneste do vriacej vody pomocou haluškovača .
  4. Halušky varte asi 7-8 minút, kým všetky nevyplávajú na povrch.
  5. Medzitým nakrájajte slaninu na kocky a opečte ju na bravčovej masti slaninu do chrumkava.
  6. Halušky sceďte a zmiešame s bryndzou. Posypte slaninou a zalejte vyškvareným slaninovým tukom. Podľa chuti osoľte a ihneď podávajte.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang