Hlavné jedláRecepty

Recept na cestoviny s aromatickým hovädzím mäsom a hubovou omáčkou

Tento lahodný recept je hotový za 40 minút a z nižšie uvedených ingrediencií sa môžu najesť až 4 osoby.

Ingrediencie

  • 350 g cestovín penne/tortiglioni
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 200 g zmesi húb
  • 100 ml smotany
  • 1 pohár suchého bieleho vína
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 50 g cibule
  • 40 g zeleru
  • 40 g mrkvy
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 50 g nastrúhaného Parmigiano Reggiano
  • nasekaná petržlenová vňať

Postup

  1. Nakrájajte cibuľu, zeler a mrkvu a opečte ich na panvici s nepriľnavým povrchom na 2 PL olivového oleja.
  2. Pridajte mleté hovädzie mäso a nechajte ho na miernom ohni opiecť.
  3. Pridajte víno a nechajte ho zredukovať.
  4. Pridajte paradajkový pretlak a lyžicu vriacej vody a pomaly varte 15 minút.
  5. Teraz pridajte smotanu, priveďte do varu a odstavte.
  6. Zároveň starostlivo umyte huby a nakrájajte ich na plátky. Rozpáľte panvicu, pridajte lyžicu olivového oleja a orestujte nakrájané huby.
  7. Po uvarení pridajte huby do hovädzej smotanovej omáčky.
  8. Medzitým uvarte cestoviny vo veľkom množstve vriacej vody. Odporúčame použiť 1 liter vody na každých 100 g cestovín.
  9. Cestoviny sceďte al dente a potom ich vhoďte do panvice s omáčkou.
  10. Pred podávaním dobre premiešajte a pridajte nastrúhaný Parmigiano Reggiano a trochu nasekanej petržlenovej vňate.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang