Cícerová polievka so zeleninou – recept

Potrebné prísady:

  • 1 šálka sušeného cíceru,
  • 1 šálka mrazeného hrášku,
  • 2 menšie kuracie stehná,
  • 1 cibuľa,
  • 2 mrkvy,
  • 2 petržleny,
  • olivový olej,
  • rasca,
  • soľ,
  • mletá sladká paprika,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • mleté čierne korenie,
  • petržlenová vňať.

Postup prípravy:

Cícer namočíme do vody aspoň na 12 hodín. Následne vodu zlejeme a v čerstvej (asi 2 litre) varíme spolu s kuracími stehnami domäkka asi 1,5 hodiny bez soli. 

V rajnici na troche olivového oleja orestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme hrášok, na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen a cesnak. Ochutíme mletou paprikou, soľou a rascou. Podlejeme malým množstvom vývaru z cícera a dusíme, kým nie je zelenina mäkká.

Následne zeleninu pridáme k uvarenému vývaru s cícerom a premiešame. Kuracie mäso oberieme a pridáme do vývaru. Pred podávaním môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou. 

Publikované
Kategorizované ako Recepty