Potrebné prísady:
- 1 šálka sušeného cíceru,
- 1 šálka mrazeného hrášku,
- 2 menšie kuracie stehná,
- 1 cibuľa,
- 2 mrkvy,
- 2 petržleny,
- olivový olej,
- rasca,
- soľ,
- mletá sladká paprika,
- 1 strúčik cesnaku,
- mleté čierne korenie,
- petržlenová vňať.
Postup prípravy:
Cícer namočíme do vody aspoň na 12 hodín. Následne vodu zlejeme a v čerstvej (asi 2 litre) varíme spolu s kuracími stehnami domäkka asi 1,5 hodiny bez soli.
V rajnici na troche olivového oleja orestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme hrášok, na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen a cesnak. Ochutíme mletou paprikou, soľou a rascou. Podlejeme malým množstvom vývaru z cícera a dusíme, kým nie je zelenina mäkká.
Následne zeleninu pridáme k uvarenému vývaru s cícerom a premiešame. Kuracie mäso oberieme a pridáme do vývaru. Pred podávaním môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.