Gazpacho – recept

Suroviny

  • 1pl vínneho octu
  • 2pl olivového oleja
  • 150g syru feta
  • 1/2 bagety
  • čerstvá bazalka
  • 2 strúčky cesnaku
  • 1 cibuľa (ideálne červená)
  • 1 uhorka
  • 2-3 červené papriky
  • 6 paradajok
  • soľ
  • korenie
  • príp. štipka čili
  • 1l vody resp. menej podľa želanej konzistencie.

Postup

Očistite cesnak, cibuľu, papriku, uhorku a paradajky. Pozor! Paradajku i papriku treba takisto zbaviť kože. Paradajku stačí na niekoľko sekúnd namočiť do vriacej vody a ošúpete ju veľmi ľahko. Nechajte bagetu namočiť vo vode.

Rozmixujte zeleninu, začnúc uhorkou, cesnakom, cibuľou a niekoľkými lístkami bazalky. Pridajte papriku, paradajky a prípadne bagetu, zbavenú nadbytočnej vody vyžmýkaním.

Bagetu môžte a nemusíte pridávať, podľa toho, akú konzistenciu chcete docieliť. Ak má byť tekutejšia, bagetu nepridávajte. Na záver už len 2 lyžice olivového oleja, vínny ocot, soľ a korenie podľa chuti a odložiť do chladu aspoň na 2 hodiny.