Sviatočná polievka s krupicovými knedličkami

Teplú polievku podávame so zeleninou, ktorá sa varila v polievke a s narezanou uvarenou sliepkou podávame chrenovú, alebo inú omáčku.

Rada

Uvarené knedličky nesmú byť v polievke dlho, inak ju “vypijú”.

Poznámka

Môže sa aj zamraziť
Zmrazovanie: Polievku pripravíme po krok 3. Scedenú polievku ochladíme a odstránime nadmerný tuk. Nalejeme do vhodných nádob s vrchnákom, alebo do plastových vrecúšok a zmrazíme. Polievku môžeme naliať aj do nádob na prípravu ľadu, zmrazené kocky vyberieme a dáme do vrecúšok. Jednotlivo ich môžeme použiť aj pri príprave iných pokrmov.
Odmrazovanie: Nádoby, alebo vrecúška s polievkou krátko ponoríme do horúcej vody, tak aby sa zmrazená polievka oddelila od stien nádoby. Potom preložíme do nádoby s trochou vody a zohrievame na miernom ohni, kým sa neroztopí. Prípravu ukončíme 3. a 4. krokom.
Trvanlivosť: 90 dní

Publikované
Kategorizované ako Recepty