Polievky

Hovädzí guláš – recept

Cibuľu nakrájame na kocky. V hrnci alebo kotlíku ju poriadne opražíme na rozpálenej masti alebo rastlinnom oleji. Keď sa cibuľa začína zafarbovať je ten správny čas pridať nakrájané mäso.

Mäso riadne opražíme aby sa „zatiahlo“, pridáme trochu papriky a paradajkového pretlaku, stále miešame a podlejeme trochou vody.

Stačí keď suroviny zalejeme iba do 2/3 a necháme pomaly dusiť. Pri varení je ideálne ak zmes pozvoľna vrie. Keď sa voda odparí natoľko, že je vidieť tuk, pridáme korenie, soľ podľa potreby a keď chceme, aj zemiaky, znova podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. Ochutíme vegetou a majoránkou.

TIP: V prípade, že dávate prednosť verzii bez mäsa, skúste aj niektorý z receptov na vegetariánsky guľáš.

Kategorie:

Polievky

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang