Hlavné jedlá

Kurací wrap s avokádom – recept

Recept na kurací wrap je skvelý či už ako desiata alebo hlavný chod. Pripraví sa rýchlo, ľahko a zároveň zasýti. Navyše sa dá ľubovoľne dochutiť, pričom favoritom je avokádo, ktoré výborne chutí a je aj zdravé. Do wrapu sa samozrejme dajú pridať prakticky akékoľvek suroviny podľa chuti.


Obsah článku


Pre exotickejšiu verziu wrapu sa odporúča vyskúšať recept na ázijské šalátové wrapy. Obľúbené avokádo tiež možno zakomponovať do rôznych chutných nátierok. Vynikajúcou možnosťou je napríklad aj tradičný recept na guacamole.

Recept na zapekané tortilly s kuracím mäsom

Recept na kurací wrap prinesie lahôdku, ktorá zvonku trochu chrumká, a po zahryznutí je cítiť uspokojivé spojenie chutí.

Suroviny na zapekané tortilly s kuracím mäsom

  • 4 tortilla wrap
  • 300 g kuracích pŕs
  • 1 avokádo
  • 3 lyžice jogurtu
  • 1 limetka
  • 1 cibuľa
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 15 g petržlenovej vňate
  • 50 g cheddaru
  • soľ a korenie

Postup na zapekané tortilly s kuracím mäsom

  1. Očistiť cibuľu a strúčik cesnaku, nakrájať jarnú cibuľku na malé krúžky a celé to vložiť do misky.
  2. Do toho vyšťaviť limetku a pridať avokádo rozdrvené na krémovú masu.
  3. Popritom si možno kuracie prsia nakrájať na 4 rovnako veľké kúsky a dať ugrilovať. Po mäsku sa vložia na gril tortilly a nechajú sa zohriať.
  4. Napokon sa na tortilly natrie pripravená avokádová masa, posype sa cheddarom, petržlenovou vňaťou a zavinie sa aj s kuracím mäskom.

Tento recept na kurací wrap je ideálny na mnoho príležitostí. Či už treba pripraviť obed pre pár ľudí alebo pre väčšiu spoločnosť, rýchlu a jednoduchú večeru alebo piknikový výlet. Netreba hodiny rozmýšľať nad tým, čo zdravého uvariť na večeru.

Keďže všetky ingrediencie sa zabalia do veľkej tortilly veľkosti burrita, ľahko sa zjedia na cestách bez toho, aby sa vytvorili neporiadok. Vziať sa dajú do práce, na túru, piknik alebo kamkoľvek inak, pretože na ich konzumáciu ani netreba príbor.

Ľahký obed zabalený v tortille sa dá ľahko zobrať na výlet či do práce.

Tortilla wrap recept – Tipy na dosiahnutie najlepších výsledkov

Tortilla wrap sa môže grilovať po zabalení. Vytvorí sa tak lahodná kôrka, ktorá dodá ešte lepšiu štruktúru a chuť.

Zapekané tortilly s kuracím mäsom sú najlepšie, ak sa podávajú ihneď, aby bol syr ešte teplý a roztavený. Ak si ich chce niekto vziať na obed, stačí ich zabaliť jednotlivo do fólie alebo do vrecka so zipsom.

Tortilla wrap sa nemá preplňovať, inak sa nebude môcť zabaliť.

Zapekané tortilly s kuracím mäsom – tipy na prísady

  • Kuracie mäso: Na tento tortilla wrap recept sa hodia grilované alebo na panvici opečené kuracie prsia, ktoré sa potom nakrájajú na plátky. Ak niekto chce, môže použiť varené alebo akékoľvek iné kuracie mäso, ktoré je k dispozícií.
  • Ďalšie prísady: Kľudne sa môžu pridať akékoľvek iné ingrediencie podľa vlastného výberu, napríklad paprika, cibuľa, slanina atď.
  • Kyslá smotana: Namiesto jogurtu sa dá do wrapov pridať kyslá smotana. Ak sa pripravujú na cestu so sebou, bude už všetko v jednom súste. Pokiaľ sa budú tortilla wrapy jesť doma, môže sa smotana podávať samostatne a wrapy do nej namáčať.
  • Tortilly: Ak niekto nemá tortilly veľkosti burrito, môžu sa použiť menšie veľkosti, ako sú tacos. V tomto prípade sa nebudú môcť zabaliť, ale bude taco párty.
Do tortilly s kuracím mäsom môžete pridať ľubovoľnú zeleninu či bylinky.

Kuracie wrapy s avokádom a slaninou – recept

Zapekané tortilly s kuracím mäsom sú obľúbeným jedlom na jednoduchú večeru. Šalát, kuracie mäso, slanina a avokádo sú zaliate lahodným dresingom a vložené do tortilly.

Ingrediencie na kuracie wrapy s avokádom a slaninou

  • 1/2 šálky majonézy
  • 1/2 lyžičky sušenej bazalky
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 4-5 veľkých pšeničných tortíll
  • 2 šálky rímskeho šalátu, rozdrobené
  • 1 avokádo , nakrájané na kocky
  • 5-6 plátkov slaniny , uvarených a nakrájaných
  • 1 veľké varené kuracie prsia, rozdrobené

Postup na kuracie wrapy s avokádom a slaninou

  1. V malej miske zmiešať majonézu, sušenú bazalku, citrónovú šťavu, soľ a korenie.
  2. Vo veľkej mise zmiešať rozdrobený šalát, avokádo, slaninu a kuracie mäso.
  3. Do veľkej misy pridať majonézovú zmes a rovnomerne premiešať. Možno nebude potrebný všetok dresing – pridá sa množstvo podľa vlastnej chuti.
  4. Na tortilly dať veľkú lyžicu náplne. Každý závitok zrolovať a v prípade potreby zaistiť špáradlom.
Pri zapekaných tortillách s kuracím mäsom môžete obmieňať rôzne omáčky.

Grilované kuracie tortilly so salsou a mozzarellou – recept

Pripraviť si lahodný wrap s kuracím mäsom, avokádom, salsou a mozzarellou na ľahký fitness obed alebo večeru je jednoduché. Chutné kuracie mäso sa môže upiecť, avšak dajú sa použiť aj akékoľvek zvyšky kuracieho mäsa, ktoré zostalo z včerajšieho obeda, alebo jednoducho natrhať grilované kurča z obchodu, aby sa ušetrili čas.

Ingrediencie na grilované kuracie tortilly so salsou a mozzarellou

  • 2 lyžice olivového alebo avokádového oleja
  • 500 g kuracích pŕs, bez kostí a kože
  • ½ lyžičky cesnakového prášku
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • ¼ lyžičky čili prášku
  • 6 pšeničných tortíll
  • ½ šálky salsy
  • ½ šálky strúhaného syra mozzarella
  • 2 avokáda

Postup na grilované kuracie tortilly so salsou a mozzarellou

  1. Pridať olej do veľkej panvice. Zahriať na stredne vysokú teplotu. Povrch kuracích pŕs ochutiť cesnakovým práškom, soľou, korením a čili práškom.
  2. Keď je olej horúci, pridať ochutené kuracie mäso na panvicu. Malo by byť počuť syčanie. Orestovať, kým každá strana nezhnedne a kura nie je uvarené (šťava by mala vytiecť), asi 3 až 5 minút z každej strany, v závislosti od hrúbky kurčaťa.
  3. Odstrániť z tepla a nechať kurča vychladnúť. Potom všetky prsia nakrájať na prúžky.
  4. Tortilly rozložiť na dosku alebo plech na pečenie. Rozdeliť salsu a rozotrieť ju do stredu každej tortilly. Rozdeliť nastrúhanú mozzarellu do stredu každej tortilly.
  5. Nakrájať avokádo a pridať plátky do stredu každej tortilly. Tortilly naplniť vareným nakrájaným kuracím mäsom.
  6. Nasleduje zabalenie tortilly. Opatrne zložiť spodnú časť. Potom preložiť boky cez plnku.
  7. Na grilovanie tortilly v panvici by malo zostať trochu oleja. Ak nie, pridá sa viac alebo sa použije sprej na varenie na vonkajšiu stranu wrapov, aby mohli krásne zhnednúť. Wrapy sa pridajú švom nadol na rovnakú panvicu, v ktorej sa varilo kura. Počas pečenia ich treba zatlačiť. Opekať na strednom ohni asi 3 až 4 minúty, raz otočiť, kým wrap nie je zlatohnedý a syr sa neroztopí.
  8. Ihneď podávať so salsou alebo kyslou smotanou.
Plnené tortilly sú obľúbeným mexickým jedlom.

Mexické tortilly s kuracím mäsom – recept

Tieto avokádové kuracie wrapy sú chutné a zdravé 10-minútové jedlo. Tieto wrapy sú naplnené avokádom (samozrejme), trhaným kuracím mäsom, hroznovými paradajkami, koriandrom, štipkou limetky a zmesou mexického korenia.

Ingrediencie na mexické tortilly s kuracím mäsom

  • 3 avokáda
  • 2 šálky strúhaného kuracieho mäsa
  • 1 šálka cherry paradajok – nakrájaných
  • 3 lyžice koriandra – nasekaného
  • 2 zelené cibule
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky čili prášku
  • 1 lyžička údenej papriky
  • 1/2 lyžičky cesnakového prášku
  • 3/4 lyžičky rasce
  • 1/4 lyžičky koriandra
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky papriky
  • 1 lyžička limetkovej šťavy
  • 4-6 pšeničných tortíl na podávanie

Postup na mexické tortilly s kuracím mäsom

  1. Avokádo prekrojiť na polovicu a odstrániť kôstky. Nabrať dužinu každého avokáda do veľkej misy. Rozdrviť avokádo vidličkou alebo krájačom na pečivo, kým nie je avokádo na kúsky a/alebo hladké.
  2. Do misky pridať nasekané kuracie mäso, paradajky, koriander, zelenú cibuľku, čili prášok, papriku, cesnakový prášok, rascu, koriander, soľ a korenie. Miešať, kým sa všetko nespojí.
  3. Nabrať zmes do tortilly, zabaliť a zjesť.

Inšpirácie na zapekané tortilly s kuracím mäsom

Do zapekaných tortíll s kuracím mäsom sa môžu okrem avokáda či salsy pridať aj rôzne nátierky. Vyskúšať sa dá napríklad ostrejšia cesnaková nátierka, jemnejšia baklažánová nátierka, chutná zelerová nátierka alebo zdravá šošovicová nátierka. Každá dodá kuracím wrapom inú originálnu chuť.

Experimentovať sa dá tiež s dressingami – pripraviť ich možno z jogurtu, kyslej smotany alebo majonézy, pridá sa citrón, sójová omáčka či najrôznejšie bylinky a koreniny.

Zapekané tortilly s kuracím mäsom ulahodia aj oku.

Fantázii sa medze nekladú ani pri výbere zeleniny do zapekaných tortíl s kuracím mäsom. Podľa chuti sa pridajú paradajky, kápia, reďkovky, jarná cibuľka, nastrúhaná mrkva či cvikla. Pre viac bielkovín sa môžu wrapy doplniť strukovinami alebo vareným vajíčkom.

Plnené tortilly sú inšpirované mexickou kuchyňou, v ktorej sa nájde množstvo nápadov, ako tortilly vylepšiť. Pridať možno aj chilli vločky, fazuľu alebo vymeniť mäso za hovädzie.

Ak chce niekto svoje kulinárske umenie pozdvihnúť na ďalšiu úroveň, môže si pripraviť domáce tortilly. Pre zdravšiu verziu sa dajú použiť celozrnné tortilly.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang