DezertyRecepty

Recept na lievance z čerstvého syra

Na tieto lievance plné bielkovín použijete o polovicu menej múky ako pri bežných receptoch. Namiesto nej dávajú lievancom chuť aj zdravé živiny vajcia a cottage cheese (čerstvý syr).

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 1 a ½ šálky čerstvého syra (cottage cheese, prípadne tvaroh)
  • 3 lyžice javorového sirupu plus ďalšie na podávanie
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ¾ šálky hladkej múky
  • ½ lyžice prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky soli

Postup

  1. V mise vyšľahajte vajcia, čerstvý syr, javorový sirup a vanilku (ak vidíte veľmi veľké hrudky syra, skúste ich rozbiť alebo roztlačiť vidličkou).
  2. V inej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Pridajte do misy s mokrými prísadami a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Rozpáľte nepriľnavú panvicu alebo na strednom ohni a pridajte trochu masla, aby sa pokrylo dno.
  4. Naberte ¼ hrnčeka cesta a pečte lievance na jednej strane do zlatohneda, pričom teplotu upravujte tak, aby nezhnedli príliš rýchlo. Obráťte a pečte, kým nie sú prepečené a na okrajoch už nie sú lepkavé.
  5. Lievance poukladajte na seba pod prevrátenú misu a opečte druhú várku.
  6. Okamžite podávajte poliate javorovým sirupom.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang