Hlavné jedláRecepty

Recept na cestoviny Fettuccine Alfredo

Fettuccine sú široké rezance, ktoré obsahujú veľa semolinovej múky. Fettuccine Alfredo je talianske jedlo z cestovín fettuccine, ktoré sú premiešané s maslom a parmezánom. Tie po roztopení vytvoria hustú krémovú omáčku.

Suroviny

  • 700 g suchých cestovín fettuccine
  • 1 šálka masla
  • ¾ litra hustej smotany
  • soľ a korenie podľa chuti
  • štipka cesnakovej soli
  • ¾ šálky strúhaného syra Romano
  • ½ šálky strúhaného parmezánu

Postup

  1. Priveďte do varu veľký hrniec s mierne osolenou vodou. Pridajte fettuccine a varte 8 až 10 minút alebo kým nie sú al dente; sceďte.
  2. Vo druhom veľkom hrnci na miernom ohni rozpustite maslo a smotanu; pridajte soľ, korenie a cesnakovú soľ.
  3. Vmiešajte strúhaný syr Romano a parmezán, kým sa nerozpustia a omáčka nezhustne.
  4. Do omáčky pridajte uvarené cestoviny a premiešajte, kým sa dôkladne neobalia, ihneď podávajte.

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang