
Fettuccine sú široké rezance, ktoré obsahujú veľa semolinovej múky. Fettuccine Alfredo je talianske jedlo z cestovín fettuccine, ktoré sú premiešané s maslom a parmezánom. Tie po roztopení vytvoria hustú krémovú omáčku.
Suroviny
- 700 g suchých cestovín fettuccine
- 1 šálka masla
- ¾ litra hustej smotany
- soľ a korenie podľa chuti
- štipka cesnakovej soli
- ¾ šálky strúhaného syra Romano
- ½ šálky strúhaného parmezánu
Postup
- Priveďte do varu veľký hrniec s mierne osolenou vodou. Pridajte fettuccine a varte 8 až 10 minút alebo kým nie sú al dente; sceďte.
- Vo druhom veľkom hrnci na miernom ohni rozpustite maslo a smotanu; pridajte soľ, korenie a cesnakovú soľ.
- Vmiešajte strúhaný syr Romano a parmezán, kým sa nerozpustia a omáčka nezhustne.
- Do omáčky pridajte uvarené cestoviny a premiešajte, kým sa dôkladne neobalia, ihneď podávajte.