Recepty

Opitý Izidor – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 4 vajcia
  • 150 g hnedého cukru
  • 100 g masla
  • 150 g pomletých orechov
  • 70 g polohrubej múky
  • 2 PL kakaa
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva

Krém I:

  • 200 g orechov
  • 4 PL práškového cukru
  • 1dl rumu
  • 1 balíček vanilkového cukru

Krém II:

  • 3 vajcia
  • 150 g cukru
  • 3 PL kakaa
  • 1/2 dl osladenej čiernej kávy
  • 250g masla

Poleva:

  • 100 g čokolády na varenie
  • 30 g stuženého pokrmového tuku (Cera)
  • 1 PL oleja

Postup prípravy:

Cesto: Žĺtky s cukrom a maslom dobre vymiešame. Pridáme orechy, kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre. Necháme vychladnúť.

Krém I: Pomleté orechy zmiešame s cukrom a rumom.

Krém II: Vajcia vymiešame s cukrom. Kakao rozmiešame v káve a pridáme k vajíčkam. Hmotu vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Vychladnuté pridáme do vymiešaného masla.

Poleva: Čokoládu polámeme na menšie kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu.

Korpus potrieme džemom, naň navrstvíme orechovú plnku, potom kakaovú plnku a vrch polejeme čokoládovou polevou. Dáme na chladné miesto stuhnúť.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang