Opitý Izidor – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 4 vajcia,
  • 150g hnedého cukru,
  • 100g masla,
  • 150g pomletých orechov,
  • 70g polohrubej múky,
  • 2 PL kakaa,
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva.

Krém I:

  • 200g orechov,
  • 4 PL práškového cukru,
  • 1dl rumu,
  • 1 balíček vanilkového cukru.

Krém II:

  • 3 vajcia,
  • 150g cukru,
  • 3 PL kakaa,
  • 1/2 dl osladenej čiernej kávy,
  • 250g masla.

Poleva:

  • 100g čokolády na varenie,
  • 30g stuženého pokrmového tuku (Cera),
  • 1 PL oleja.

Postup prípravy:

Cesto: Žĺtky s cukrom a maslom dobre vymiešame. Pridáme orechy, kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre. Necháme vychladnúť.

Krém I: Pomleté orechy zmiešame s cukrom a rumom.

Krém II: Vajcia vymiešame s cukrom. Kakao rozmiešame v káve a pridáme k vajíčkam. Hmotu vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Vychladnuté pridáme do vymiešaného masla.

Poleva: Čokoládu polámeme na menšie kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu.

Korpus potrieme džemom, naň navrstvíme orechovú plnku, potom kakaovú plnku a vrch polejeme čokoládovou polevou. Dáme na chladné miesto stuhnúť.

Publikované
Kategorizované ako Recepty