Potrebné prísady:
Cesto:
- 4 vajcia,
- 150g hnedého cukru,
- 100g masla,
- 150g pomletých orechov,
- 70g polohrubej múky,
- 2 PL kakaa,
- 1/2 balíčka prášku do pečiva.
Krém I:
- 200g orechov,
- 4 PL práškového cukru,
- 1dl rumu,
- 1 balíček vanilkového cukru.
Krém II:
- 3 vajcia,
- 150g cukru,
- 3 PL kakaa,
- 1/2 dl osladenej čiernej kávy,
- 250g masla.
Poleva:
- 100g čokolády na varenie,
- 30g stuženého pokrmového tuku (Cera),
- 1 PL oleja.
Postup prípravy:
Cesto: Žĺtky s cukrom a maslom dobre vymiešame. Pridáme orechy, kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre. Necháme vychladnúť.
Krém I: Pomleté orechy zmiešame s cukrom a rumom.
Krém II: Vajcia vymiešame s cukrom. Kakao rozmiešame v káve a pridáme k vajíčkam. Hmotu vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Vychladnuté pridáme do vymiešaného masla.
Poleva: Čokoládu polámeme na menšie kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu.
Korpus potrieme džemom, naň navrstvíme orechovú plnku, potom kakaovú plnku a vrch polejeme čokoládovou polevou. Dáme na chladné miesto stuhnúť.