Potrebné prísady:
Cesto:
- 4 vajcia
- 150 g hnedého cukru
- 100 g masla
- 150 g pomletých orechov
- 70 g polohrubej múky
- 2 PL kakaa
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
Krém I:
- 200 g orechov
- 4 PL práškového cukru
- 1dl rumu
- 1 balíček vanilkového cukru
Krém II:
- 3 vajcia
- 150 g cukru
- 3 PL kakaa
- 1/2 dl osladenej čiernej kávy
- 250g masla
Poleva:
- 100 g čokolády na varenie
- 30 g stuženého pokrmového tuku (Cera)
- 1 PL oleja
Postup prípravy:
Cesto: Žĺtky s cukrom a maslom dobre vymiešame. Pridáme orechy, kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre. Necháme vychladnúť.
Krém I: Pomleté orechy zmiešame s cukrom a rumom.
Krém II: Vajcia vymiešame s cukrom. Kakao rozmiešame v káve a pridáme k vajíčkam. Hmotu vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Vychladnuté pridáme do vymiešaného masla.
Poleva: Čokoládu polámeme na menšie kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu.
Korpus potrieme džemom, naň navrstvíme orechovú plnku, potom kakaovú plnku a vrch polejeme čokoládovou polevou. Dáme na chladné miesto stuhnúť.