Kofty sú jedlo z mletého mäsa, známe z krajín blízkeho východu. Majú tvar karbonátku, valca alebo mäsovej gule.
Suroviny
- 450 g organického chudého mletého jahňacieho mäsa
- 1 veľká bio mrkva
- 3 organické jarné cibuľky
- 1 strúčik bio cesnaku
- 50 g strúhanky
- 2 lyžičky paradajkového pretlaku
- 1 dezertná lyžička čerstvej bio mäty
- 1 dezertná lyžička čerstvého bio koriandra
Postup
- Mrkvu nastrúhajte, cibuľku narežte najemno, pretlačte cesnak a s ostatnými surovinami zmiešajte v mise.
- Prikryte potravinárskou fóliou a vložte do chladničky na 30 minút.
- Keď je zmes vychladená, vytvarujte z nej malé kúsky v tvare kofty.
- Vložte koftu pod gril na 10-15 minút, kým nie je prepečená a nemá zlatistú farbu.
Ak chcete pripraviť lahodný jogurtový dresing ideálny na namáčanie, zmiešajte niekoľko dezertných lyžíc organického gréckeho jogurtu s nasekaným koriandrom a mätou a nadrobno nakrájanou uhorkou. Podávajte s kúskami ohriateho chleba a plátkami uhorky.