Hlavné jedláRecepty

Recept na organické mätové jahňacie kofty

Kofty sú jedlo z mletého mäsa, známe z krajín blízkeho východu. Majú tvar karbonátku, valca alebo mäsovej gule.

Suroviny

  • 450 g organického chudého mletého jahňacieho mäsa
  • 1 veľká bio mrkva
  • 3 organické jarné cibuľky
  • 1 strúčik bio cesnaku
  • 50 g strúhanky
  • 2 lyžičky paradajkového pretlaku
  • 1 dezertná lyžička čerstvej bio mäty
  • 1 dezertná lyžička čerstvého bio koriandra

Postup

  1. Mrkvu nastrúhajte, cibuľku narežte najemno, pretlačte cesnak a s ostatnými surovinami zmiešajte v mise.
  2. Prikryte potravinárskou fóliou a vložte do chladničky na 30 minút.
  3. Keď je zmes vychladená, vytvarujte z nej malé kúsky v tvare kofty.
  4. Vložte koftu pod gril na 10-15 minút, kým nie je prepečená a nemá zlatistú farbu.

Ak chcete pripraviť lahodný jogurtový dresing ideálny na namáčanie, zmiešajte niekoľko dezertných lyžíc organického gréckeho jogurtu s nasekaným koriandrom a mätou a nadrobno nakrájanou uhorkou. Podávajte s kúskami ohriateho chleba a plátkami uhorky.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang