Potrebné prísady:
Cesto:
- 2 vajcia,
- 300g práškového cukru,
- 1,5dl oleja,
- 1 hrnček mlieka,
- 2 PL lekváru,
- 1 ČL škorice,
- 2 PL kakaa,
- 1 prášok do perníka,
- 400g polohrubej múky.
Poleva:
- 100g čokolády na varenie,
- 30g stuženého pokrmového tuku,
- 1 ČL oleja.
Postup prípravy:
Cesto: Vyšľaháme celé vajcia s cukrom, pridáme olej, mlieko, lekvár a s múkou zmiešané kakao, prášok do pečiva a škoricu. Cesto vylejeme na menší vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170°C.
Upečený perník posypeme práškovým cukrom alebo potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou.
Poleva: Čokoládu polámeme na menšie kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame hladkú polevu.