Recepty

Perník – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 2 vajcia
  • 300 g práškového cukru
  • 1,5 dl oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 2 PL lekváru
  • 1 ČL škorice
  • 2 PL kakaa
  • 1 prášok do perníka
  • 400 g polohrubej múky

Poleva:

  • 100 g čokolády na varenie
  • 30 g stuženého pokrmového tuku
  • 1 ČL oleja

Postup prípravy:

Cesto: Vyšľaháme celé vajcia s cukrom, pridáme olej, mlieko, lekvár a s múkou zmiešané kakao, prášok do pečiva a škoricu. Cesto vylejeme na menší vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 °C.

Upečený perník posypeme práškovým cukrom alebo potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou.

Poleva: Čokoládu polámeme na menšie kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame hladkú polevu.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang