Perník – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 2 vajcia,
  • 300g práškového cukru,
  • 1,5dl oleja,
  • 1 hrnček mlieka,
  • 2 PL lekváru,
  • 1 ČL škorice,
  • 2 PL kakaa,
  • 1 prášok do perníka,
  • 400g polohrubej múky.

Poleva:

  • 100g čokolády na varenie,
  • 30g stuženého pokrmového tuku,
  • 1 ČL oleja.

Postup prípravy:

Cesto: Vyšľaháme celé vajcia s cukrom, pridáme olej, mlieko, lekvár a s múkou zmiešané kakao, prášok do pečiva a škoricu. Cesto vylejeme na menší vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170°C.

Upečený perník posypeme práškovým cukrom alebo potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou.

Poleva: Čokoládu polámeme na menšie kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame hladkú polevu.

Publikované
Kategorizované ako Recepty