DezertyRecepty

Recept na jahodový cheesecake

Tento jednoduchý jahodový krémový cheesecake sa hodí na každú príležitosť, vrátane tých slávnostných. Nesmí sa zabudnúť ho pripraviť vopred, v chladničke musí odpočívať minimálne štyri hodiny.

Suroviny

Na korpus:

  • 1 a ¼ šálky grahamových sušienok
  • ⅓ šálky rozpusteného masla
  • ¼ šálky bieleho cukru
  • 2 lyžičky mletej škorice

Na náplň:

  • 2 balenia mrazených jahôd (možno použiť aj čerstvé)
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 3 balenia zmäknutého smotanového syra
  • 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
  • ¼ šálky citrónovej šťavy
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • 3 vajcia
  • 1 lyžica vody (voliteľné)

Postup

  1. Pripravte si korpus. V miske zmiešajte grahamové sušienky, maslo, cukor a škoricu. Vtlačte na dno nevymastenej okrúhlej formy. Vložte do chladničky na 30 minút.
  2. Predhrejte rúru na 150 °C.
  3. Pripravte náplň: Rozmrazené jahody a kukuričný škrob vložte do mixéra. Prikryte a vymixujte na hladké pyré.
  4. Jahodovú omáčku nalejte do hrnca a priveďte do varu. Varíme a miešame, kým omáčka nie je hustá a lesklá, asi 2 minúty.
  5. Odstavte 1/3 šálky jahodovej omáčky a nechajte vychladnúť.
  6. Zvyšnú omáčku prikryte a uložte do chladničky na podávanie.
  7. Elektrickým mixérom vyšľahajte krémový syr v miske, kým nie je nadýchaný. Postupne zašľahajte kondenzované mlieko. Primiešajte citrónovú šťavu a vanilkový extrakt, potom pri nízkych otáčkach zašľahajte vajcia, kým sa nespoja.
  8. Na korpus nalejte 1/2 tvarohovej zmesi. Na tvarohovú vrstvu nakvapkajte 1/2 vyhradenej jahodovej omáčky po 1/2 čajovej lyžičky. Na omáčku opatrne nalejte zvyšnú tvarohovú zmes a na vrch opäť nakvapkajte po 1/2 lyžičke zvyšnej jahodovej omáčky.
  9. Vrchnú vrstvu jahodovej omáčky popreťahujeme nožom cez tvarohovú vrstvu, aby ste vytvorili dvojfarebný vzor.
  10. Pečte v predhriatej rúre, kým stred nie je takmer pevný, 45 až 50 minút.
  11. Nechajte 10 minút chladnúť na mriežke. Opatrne prejdite nožom po okraji formy, aby sa uvoľnil a nechajte vychladnúť 1 hodinu pri izbovej teplote.
  12. Pred podávaním nechajte v chladničke 8 hodín až celú noc.
  13. Odloženú jahodovú omáčku podávajte s tvarohovým koláčom. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte vodu.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang