Polenta so syrom – recept

Suroviny 300 ml zeleninového vývaru 150 g polenty 60 g nastrúhaného parmezánu 50 g tvrdého syra 50 g marcarpone 50 g nakrájanej nivy 50 g masla Postup Do väčšieho hrnca dáme variť vývar a pol litra vody. Privedieme do varu. Pridáme polentu a varíme 10 minút na miernom ohni. Odstavíme z ohňa a primiešame polovicu… Pokračovať v čítaní Polenta so syrom – recept

Publikované
Kategorizované ako Recepty

Nivové kuracie prsia s brokolicou – recept

Suroviny kuracie prsia niva (môže byť aj tavený syr) brokolica cesnak bazalka oregano soľ voda olivový olej Postup Kuracie prsia nakrájame na kocky. Z 2 lyžíc oleja a prelisovaného cesnaku vytvoríme zmes, ktorú ochutíme bazalkou a oreganom. Necháme celú noc v chladničke. Na druhý deň rozpálime panvicu a zmes opražíme, aby sa „zatiahlo“ mäso. Podlejeme… Pokračovať v čítaní Nivové kuracie prsia s brokolicou – recept

Publikované
Kategorizované ako Recepty

Grilovaný encián – recept

Nachystáme si toľko enciánov, koľko porcií potrebujeme. Každý encián prekrojíme na polovicu a opatrne vydlabeme mäkké vnútro. V miske vymiešame nadrobno nakrájanú šunku, syr v črievku, nakrájanú nivu a vydlabané vnútro z enciánov. Enciány postupne naplníme plnkou a obalíme v grilovacom korení. Zabalíme do alobalu a dáme nakrátko na gril. Podávame so zeleninou alebo pečivom.

Publikované
Kategorizované ako Recepty

Zákusok Bounty – recept

Maslo rozpustíme. Vmiešame doň cukor, smotanu, kokos a vypracujeme na hladkú hmotu. Menší plech vyložíme potravinárskou fóliou. Zmes rovnomerne rozotrieme na plech a dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí zmes vyklopíme a krájame na malé tyčinky. Čokoládu rozpustíme spolu so stuženým tukom. Každú tyčinku namočíme do čokolády a položíme na papier na pečenie. Necháme stuhnúť… Pokračovať v čítaní Zákusok Bounty – recept

Publikované
Kategorizované ako Recepty

Tvarohová torta – recept

Suroviny 175 g hladkej múky 75 g kryštálového cukru 75 g masla 1 vajce 1/2 lyžičky kypriaceho prášku 500 g tvarohu 150 g kryštálového cukru 3 žĺtky 150 ml oleja 250 ml mlieka 1 vanilínový cukor 1 Zlatý klas vyšľahaný sneh z 3 bielkov Postup Všetky suroviny na plnku vyšľaháme na tekutú masu. Múku, cukor,… Pokračovať v čítaní Tvarohová torta – recept

Publikované
Kategorizované ako Recepty

Tiramisu – recept

Suroviny syr mascarpone 4 žĺtka 5 PL cukru dlhé piškóty (približne 32 kusov) 4 šálky uvarenej zrnkovej kávy 1dl rumu holandské kakao. Postup Žĺtky miešame s cukrom a postupne pridávame mascarpone. Kávu zmiešame s rumom. Každú piškótu najskôr namočíme do kávy a potom uložíme na podlhovastú podložku. Ukladáme ich vedľa seba. Keď máme uložených 8… Pokračovať v čítaní Tiramisu – recept

Publikované
Kategorizované ako Recepty

Slonie slzy – recept

Vajcia rozbijeme a oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. V miske zmiešame žĺtky s cukrom, postupne pridávame tuhý sneh, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný mastným papierom a pri miernej teplote pečieme 15 minút. Horúce cesto vyklopíme na vlhký obrúsok, prehneme napoly a necháme na… Pokračovať v čítaní Slonie slzy – recept

Publikované
Kategorizované ako Recepty

Sacherova torta – recept

Suroviny 115g čokolády na varenie 125g masla 6 vajíčok – oddelene 125g práš. cukru 250g hladkej múky 300g práš. cukru štvrť – polovica šálky vody 185g nasekanej čokolády 200 g marhuľový džem Postup Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Zmiešame s maslom a cukrom(50g). Ďalej pridáme žĺtka a miešame. V čistej miske vyšľaháme bielka s cukrom… Pokračovať v čítaní Sacherova torta – recept

Publikované
Kategorizované ako Recepty

Rafaelo

Suroviny 1 dcl mlieka 2 vanilky 15 dkg kryštálového cukru 15 dkg kokosu 20 dkg sušeného mlieka 1 palmarin Postup Mlieko, vanilkové cukre a kryštálový cukor uvaríme, vznikne sirup. Keď zmes vychladne pridáme kokos, sušené mlieko a palmarin. Necháme postáť v chladničke 1 a pol hodiny. Potom robíme guľky.

Publikované
Kategorizované ako Recepty