Suroviny
- 400-500 g hovadzia roštenka(zadné horné)
- 1 kg mrkvy
- 4-6 ks paštrnáku(aj petržlen)
- 1 malý zeler
- 1 malý kaleráb
- 1 cibuľa
- 3-5 ks celé čierne korenie
- 3-5 ks nové korenie
- 3 ks bobkový list
- soľ
- olej
- citr.šťava
- cukor
- šľahačková smotana
Postup
Roštenku pokrájať na plátky. Mrkvu, paštrnák, zeler a kaleráb pokrájať na drobné kúsky. Na oleji podusiť nakrájanú cibuľu, poukladať na ňu plátky roštenky, trošku osoliť, krátko prudko orestovať z obidvoch strán, zasypať zeleninou, pridať bobkový list, nové a celé čierne koreniny, podliať vodou, prikryť, dusiť okolo 1-1,20 hod.
Ak je roštenka makká, odstaviť, vybrať ju na tanier, vybrať taktiež bobk.listy, korenia, ponorným mixérom zmixovať zeleninu v hrnci, ochutiť cukrom a citr.šťavou. Roštenku vrátiť do omáčky, aby neoschla, vyberať pred podávaním.