Recepty

Jednoduchá sviečková omáčka – recept

Suroviny

  • 400-500 g hovadzia roštenka(zadné horné)
  • 1 kg mrkvy
  • 4-6 ks paštrnáku(aj petržlen)
  • 1 malý zeler
  • 1 malý kaleráb
  • 1 cibuľa
  • 3-5 ks celé čierne korenie
  • 3-5 ks nové korenie
  • 3 ks bobkový list
  • soľ
  • olej
  • citr.šťava
  • cukor
  • šľahačková smotana

Postup

Roštenku pokrájať na plátky. Mrkvu, paštrnák, zeler a kaleráb pokrájať na drobné kúsky. Na oleji podusiť nakrájanú cibuľu, poukladať na ňu plátky roštenky, trošku osoliť, krátko prudko orestovať z obidvoch strán, zasypať zeleninou, pridať bobkový list, nové a celé čierne koreniny, podliať vodou, prikryť, dusiť okolo 1-1,20 hod.

Ak je roštenka makká, odstaviť, vybrať ju na tanier, vybrať taktiež bobk.listy, korenia, ponorným mixérom zmixovať zeleninu v hrnci, ochutiť cukrom a citr.šťavou. Roštenku vrátiť do omáčky, aby neoschla, vyberať pred podávaním.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang