Dezerty

Tvarohová torta – recept

Suroviny

  • 175 g hladkej múky
  • 75 g kryštálového cukru
  • 75 g masla
  • 1 vajce
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 500 g tvarohu
  • 150 g kryštálového cukru
  • 3 žĺtky
  • 150 ml oleja
  • 250 ml mlieka
  • 1 vanilínový cukor
  • 1 Zlatý klas
  • vyšľahaný sneh z 3 bielkov

Postup

Všetky suroviny na plnku vyšľaháme na tekutú masu. Múku, cukor, maslo, vajce a kypriaci prášok spolu vymiešame na tuhé cesto a rukou ho povytláčame vo vymastenej tortovej forme. V predhriatej rúre krátko pečieme asi 5 minút.

Plnku vylejeme do tortovej formy, v ktorej je už predpečené cesto. Všetko pečieme pri teplote 190 stupňov Celzia, kým povrch torty nebude upečený dohneda. Pred vytiahnutím z rúry pichneme do cesta a presvedčíme sa, či je dosť prepečené.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang