Suroviny
- 230 g krupice
- 300 g cukru
- 200 g masla
- pol čajovej lyžičky strúhaného muškátového oriešku
- 50 g hrozienok
- 50 g orechov
- 650 ml mlieka
Postup
V hrnci zmiešajte mlieko s cukrom a muškátovým orieškom (pre deti ním radšej šetriť) a povarte asi 1 minútu. Pridajte hrozienka a trocha povarte. Orechy opražte na sucho tak, aby zostali svetlé, nasekajte ich na hrubo a dajte bokom.
V inom hrnci rozpustite maslo. Pridajte krupicu a za stáleho miešania ju smažte asi 10 až 15 minút, dokiaľ krupica nie je zlatohnedá a dokiaľ sa maslo nezačne oddelovať od zrniek.
Znížte teplotu a pomaly prilievajte do krupice sladené mlieko za stáleho miešania. Pomiešajte a pridajte opražené orechy. Varte dokiaľ sa všetka tekutina nevsiakne.