Hlavné jedláRecepty

Recept na jednoduché pečené bravčové pliecko bez kosti

Jednoduchý recept na šťavnaté a veľmi chutné bravčové mäso bez kosti pečené v rúre.

Suroviny

  • olivový olej v spreji
  • 1 lyžica soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • 1 lyžica cesnakového prášku
  • 1 lyžica papriky (obyčajnej alebo údenej)
  • 1 lyžička sušenej šalvie
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1500 g bravčového pliecka bez kostí

Postup

  1. Plech na pečenie s okrajmi vyložte papierom a pripevnite naň drôtenú mriežku. Postriekajte mriežku olivovým olejom.
  2. V malej miske zmiešajte kuchynskú soľ, čierne korenie, cesnakový prášok, papriku, šalviu a tymián.
  3. Mäso osušte papierovými utierkami. Položte ho na drôtený rošt. Zmes korenia rozotrite po mäse z každej strany. Vrchnú časť hojne postriekajte olivovým olejom.
  4. Rúru predhrejte na 220 °C.
  5. Počas vyhrievania rúry nechajte pečienku odpočívať pri izbovej teplote, približne 30 minút.
  6. Bravčové mäso vložte do horúcej rúry. Pečte ho 15 minút, potom znížte teplotu na 180 °C a pokračujte v pečení približne 75 minút.
  7. Pliecko vyberte z rúry. Voľne prikryte fóliou a nechajte 20 minút odpočívať. Nakrájajte na plátky a podávajte.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang