Hlavné jedláRecepty

Recept na klasické lasagne

Pripravte si tieto jednoduché domáce lasagne vopred a uložte ich do mrazničky, keď ich budete potrebovať počas náročného týždňa. Potom ich stačí piecť ďalších 45 minút.

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 750 g chudého mletého hovädzieho mäsa
  • 90 g balenia šunky prosciutto
  • 800 g paradajkovej omáčky
  • 200 ml horúceho hovädzieho vývaru
  • trochu strúhaného muškátového orieška
  • 300 g čerstvých plátov lasagní
  • biela omáčka
  • 125 g mozzarelly natrhanej na tenké prúžky

Postup

  1. Na prípravu mäsovej omáčky rozohrejte na panvici 2 lyžice olivového oleja a 750 g chudého mletého hovädzieho mäsa a opekajte asi 10 minút, kým celé nezhnedne.
  2. Nakrájajte nadrobno 4 plátky prosciutta z 90g balenia a potom ich vmiešajte do mäsovej zmesi.
  3. Zalejte 800 g paradajkovej omáčky a 200 ml horúceho hovädzieho vývaru. Pridajte trochu nastrúhaného muškátového orieška a okoreňte.
  4. Priveďte do varu a potom varte 30 minút, kým omáčka nebude vyzerať sýto.
  5. Rúru rozohrejeme na 180 °C a ľahko vymastíme nádobu na pečenie (asi 30 x 20 cm).
  6. Do misky nalejte jednu tretinu mäsovej omáčky a prikryte ju čerstvými plátmi lasagní z 300g balenia.
  7. Pokvapkajte približne 130 g o domácej bielej omáčky.
  8. Opakujte, kým nebudete mať 3 vrstvy cestovín. Prikryte zvyšnými 390 g bielej omáčky, pričom dbajte na to, aby neboli vidieť žiadne vykúkajúce cestoviny.
  9. Na vrch rozsypte 125 g natrhanej mozzarelly.
  10. Na vrch položte zvyšok šunky. Pečte 45 minút, kým sa vrch nezačne bublinkovať a nezhnedne.

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang