Kokosové ježe – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 4 vajcia
  • 200g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200g polohrubej múky
  • 1dcl oleja
  • 1dcl vody
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva

Sirup:

  • 15 PL mlieka
  • 1 margarín Hera
  • 380g práškového cukru
  • 35g kakaa
  • kokos na obaľovanie

Postup prípravy:

Cesto: Žĺtka a cukor vymiešame, pridáme olej a vodu. Zamiešame, následne pridáme múku a kypriaci prášok do pečiva, nakoniec pridáme sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech. Po upečení korpus narežeme na menšie kúsky.

Sirup: Heru roztopíme na miernom ohni v mlieku, potom pridáme práškový cukor a nakoniec kakao.

Do sirupu postupne ponoríme každý kúsok z narezaného korpusu a obalíme v kokose.

Publikované
Kategorizované ako Recepty