
Recept na pečené kuracie prsia s medovo-horčicovou omáčkou – suroviny, postup a nutričné hodnoty
Kuracie v medovo-horčicovej omáčke sa pripravuje rýchlo a jednoducho a skvelé je, že ho...
Kuracie mäso ako druh hydinového mäsa je veľmi ľahko stráviteľné a zároveň diétne. Najobľúbenejšie sú kuracie prsia, ktoré sú vhodné skôr na rýchle alebo minútkové jedlá, a to z dôvodu, že majú tendenciu sa vysušovať.
Aby sa však kuracie mäso toľko nevysušilo, je dobré ho marinovať, napríklad deň pred varením. Obľúbené sú aj kuracie stehná, ktoré možno rozdeliť na stehná a hornú časť stehien.
Kostnaté časti kurčaťa sa potom môžu použiť aj na silný kurací vývar.
© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang