
Grilovaná zelenina je veľmi lahodná a mimoriadne zdravá. Nezáleží na tom, či si na nej pochutnáte samostatne, alebo ako na prílohe k rybám, mäsu a podobne. Tieto baklažány si však zaslúžia byť hlavným chodom a na grile Grillkern sú pripravené veľmi rýchlo.
Ingrediencie:
- 4 baklažány
- čerstvé brusnice
- vlašské orechy
- 1 veľká šálka sójového jogurtu
- 2 PL pažítky
- 2 PL petržlenu
- 1 strúčik cesnaku
- soľ a korenie
Postup:
Nasekajte cesnak a tiež petržlen a pažítku. Všetko to zmiešajte so sójovým jogurtom a dochuťte soľou a korením.
Baklažán následne nakrájajte na plátky a ugrilujte na grile Grillkern, kým nebude dobre opečený. Naukladajte grilované plátky baklažánu na drevenú dosku alebo tanier a prelejte jogurtovou omáčkou. Nakoniec baklažány ozdobte brusnicami a vlašskými orechmi. Vychutnajte si zdravý pôžitok.
Tip: Konzistencia bude tuhšia, ak necháte jogurt odkvapkať v bavlnenej utierke a sitku.