Suroviny
- 750 g teľacej alebo bravčovej pečene
- 2 žemle
- šálka mlieka
- 1 lyžica rozpusteného masla
- 150 g masla
- 1 malá cibuľa
- 4 vajcia
- soľ
- mleté čierne korenie
- posekaná petržlenová vňať
- borievka alebo majorán
- strúhanka
Postup
Najskôr z pečene odstránime blanu a žily. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a podusíme ju na masle. Žemle namočíme do mlieka a poriadne vytlačíme. Potom všetko dvakrát zomelieme. Maslo vymiešame do spenenia, pridáme doň žĺtky, pomletú pečeň a chvíľu miešame.
Osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať a majorán. Z bielkov vymiešame tuhý sneh a pridáme ho k zmesi. Nákypovú formu vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a vylejeme do nej pripravenú hmotu.
Dáme do rúry a pomaly pečieme. Pečeňový nákyp podávame s paradajkovou , prípadne hríbovou omáčkou.