Hlavné jedláPečivoRecepty

Recept na kubánsky sendvič

Tento sendvič je výnimočný vďaka vrstvám marinovanej bravčovej pečienky, šunky, syra a uhoriek. Môžete ho podávať teplý alebo studený.

Ingrediencie

  • 1 bochník kubánskeho alebo talianskeho chleba
  • 2 lyžice masla, zmäknuté
  • 1 malý strúčik cesnaku, rozdrvený
  • 2 lyžice horčice
  • 250 g syra nakrájaného na tenké plátky, približne 10 plátkov
  • 500 g rozdrobenej bravčovej pečienky
  • Nakrájané nakladané uhorky, podľa potreby
  • 10 plátkov Schwarzwaldskej alebo údenej šunky

Na podávanie:

  • Hranolčeky
  • Nakladané uhorky

Postup

  1. Rozohrejte panvicu alebo kontaktný gril na strednú teplotu. Rozrežte bochník chleba na polovicu vodorovne. Ak používate panvicu, možno budete musieť bochník rozrezať aj vertikálne, aby sa vám zmestil do panvice a sendvič pripravovali po častiach.
  2. Opekajte obe polovice chleba reznou stranou nadol, kým povrch nie je svetlo zlatohnedý. Tento krok znižuje rozmočenosť, ktorá často vzniká po pridaní horčice a uhoriek.
  3. Kým sa chlieb opeká, vymiešajte maslo a pretlačený cesnak na nátierku. Keď sú plátky chleba opečené, namažte cesnakové maslo na rozrezanú stranu jednej polovice chleba. Potom natrite horčicu na odkrojenú stranu druhej polovice chleba.
  4. Na horčicovú stranu položte vrstvu syra a hrsť ohriatej bravčovej pečienky. Pridajte ďalšiu vrstvu švajčiarskeho syra, po ktorej nasleduje vrstva uhoriek a šunky. Na šunku položte zvyšný syr a sendvič prikryte druhým kusom chleba.
  5. Sendvič Cubano grilujte 5-6 minút z jednej strany a potom ho opatrne otočte a grilujte ďalších 5-6 minút z druhej strany. Ak používate kontaktný gril, grilujte celkovo 6 minút, alebo kým sa syr nerozpustí.
  6. Sendvič vyberte z panvice alebo grilu. Nakrájajte ho na plátky podľa počtu hostí a podávajte s hrsťou hranolčekov a uhorkami.

TIP: Okrem kubánskeho sendviča vyskúšajte aj anglické obložené chlebíčky.

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang