
Tento sendvič je výnimočný vďaka vrstvám marinovanej bravčovej pečienky, šunky, syra a uhoriek. Môžete ho podávať teplý alebo studený.
Ingrediencie
- 1 bochník kubánskeho alebo talianskeho chleba
- 2 lyžice masla, zmäknuté
- 1 malý strúčik cesnaku, rozdrvený
- 2 lyžice horčice
- 250 g syra nakrájaného na tenké plátky, približne 10 plátkov
- 500 g rozdrobenej bravčovej pečienky
- Nakrájané nakladané uhorky, podľa potreby
- 10 plátkov Schwarzwaldskej alebo údenej šunky
Na podávanie:
- Hranolčeky
- Nakladané uhorky
Postup
- Rozohrejte panvicu alebo kontaktný gril na strednú teplotu. Rozrežte bochník chleba na polovicu vodorovne. Ak používate panvicu, možno budete musieť bochník rozrezať aj vertikálne, aby sa vám zmestil do panvice a sendvič pripravovali po častiach.
- Opekajte obe polovice chleba reznou stranou nadol, kým povrch nie je svetlo zlatohnedý. Tento krok znižuje rozmočenosť, ktorá často vzniká po pridaní horčice a uhoriek.
- Kým sa chlieb opeká, vymiešajte maslo a pretlačený cesnak na nátierku. Keď sú plátky chleba opečené, namažte cesnakové maslo na rozrezanú stranu jednej polovice chleba. Potom natrite horčicu na odkrojenú stranu druhej polovice chleba.
- Na horčicovú stranu položte vrstvu syra a hrsť ohriatej bravčovej pečienky. Pridajte ďalšiu vrstvu švajčiarskeho syra, po ktorej nasleduje vrstva uhoriek a šunky. Na šunku položte zvyšný syr a sendvič prikryte druhým kusom chleba.
- Sendvič Cubano grilujte 5-6 minút z jednej strany a potom ho opatrne otočte a grilujte ďalších 5-6 minút z druhej strany. Ak používate kontaktný gril, grilujte celkovo 6 minút, alebo kým sa syr nerozpustí.
- Sendvič vyberte z panvice alebo grilu. Nakrájajte ho na plátky podľa počtu hostí a podávajte s hrsťou hranolčekov a uhorkami.
TIP: Okrem kubánskeho sendviča vyskúšajte aj anglické obložené chlebíčky.