PolievkyRecepty

Recept na kuraciu krémovú polievku

Vyskúšajte kurací vývar trochu inak – zjemnený smotanou poteší chuťové bunky aj zasýti.

Ingrediencie

  • 115 g masla
  • 1 stredne veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 stonky zeleru (s listami), nakrájané
  • 3 stredne veľké mrkvy, nakrájané
  • 80 g hladkej múky
  • 1,65 litru kuracieho vývaru
  • 3 vetvičky petržlenu
  • 3 vetvičky čerstvého tymianu
  • 1 bobkový list
  • 415 g vareného kuracieho mäsa nakrájaného na kocky
  • 120 ml smotany
  • 2 a 1/2 lyžičky suchého sherry
  • 1 lyžica soli
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • 10 g nasekanej petržlenovej vňate

Postup

  1. Vo veľkom hrnci na polievku rozpustite maslo na miernom ohni. Pridajte cibuľu, zeler a mrkvu a za občasného miešania varte prikryté, kým nezmäknú, približne 12 minút. Pridajte múku a za stáleho miešania varte ešte dve minúty.
  2. Prilejte vývar a za stáleho miešania priveďte do varu. Vetvičky petržlenu, tymian a bobkový list zviažte kúskom kuchynského špagátu a pridajte do polievky. Znížte teplotu a varte 15 minút.
  3. Vmiešajte kuracie mäso a priveďte do varu. Odstavte z ohňa.
  4. Do polievky zašľahajte smotanu, sherry a soľ a podľa chuti okoreňte. Vyberte zväzok byliniek. Rozdeľte do polievkových misiek, vrch každej polievky posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a ihneď podávajte.

Kategorie:

Polievky | Recepty

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang