Hlavné jedláRecepty

Cestoviny Puttanesca – recept

Tento lahodný recept je hotový za 15 minút a z nižšie uvedených ingrediencií môžete obslúžiť až 6 osôb.

Ingrediencie

  • 225 g bucatini alebo špagiet
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 filety anchovičiek
  • 1/2 hrnčeka olív kalamata bez kôstok
  • 110 g kvalitného parmezánu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/2 červenej cibule nakrájanej na plátky
  • 1 a 1/2 šálky hroznových paradajok, nakrájaných
  • 3/4 šálky kuracieho vývaru alebo bieleho vína
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • lístky bazalky

Postup

  1. Cestoviny uvarte al dente podľa návodu na obale.
  2. Roztlačte (v tomto poradí) cesnak, ančovičky a olivy pomocou mažiaru a tĺčika alebo ich len nasekajte nadrobno. Odložte bokom.
  3. Vidličkou rozdrvte parmezán.
  4. Na panvici na stredne silnom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte červenú cibuľu a varte, kým mierne neskaramelizuje. Pridajte paradajky a varte niekoľko minút. Prilejte vývar alebo víno a varte ďalšie 2 minúty, potom prilejte zmes cesnaku, ančovičiek a olív.
  5. Premiešajte a pokračujte vo varení, kým sa omáčka nezredukuje a nezíska úžasnú konzistenciu, čo môže trvať niekoľko minút. Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
  6. Cestoviny sceďte a pridajte ich do panvice. Pridajte rozdrvený parmezán a premiešajte, aby sa cestoviny namočili v omáčke.
  7. Natrhajte lístky bazalky a posypte vrch cestovín. Podávajte priamo z panvice.

TIP: Vyskúšajte aj ďalšie slávne cestoviny – bolonské špagety.

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang