
Tento lahodný recept je hotový za 15 minút a z nižšie uvedených ingrediencií môžete obslúžiť až 6 osôb.
Ingrediencie
- 225 g bucatini alebo špagiet
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 filety anchovičiek
- 1/2 hrnčeka olív kalamata bez kôstok
- 110 g kvalitného parmezánu
- 2 lyžice olivového oleja
- 1/2 červenej cibule nakrájanej na plátky
- 1 a 1/2 šálky hroznových paradajok, nakrájaných
- 3/4 šálky kuracieho vývaru alebo bieleho vína
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- lístky bazalky
Postup
- Cestoviny uvarte al dente podľa návodu na obale.
- Roztlačte (v tomto poradí) cesnak, ančovičky a olivy pomocou mažiaru a tĺčika alebo ich len nasekajte nadrobno. Odložte bokom.
- Vidličkou rozdrvte parmezán.
- Na panvici na stredne silnom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte červenú cibuľu a varte, kým mierne neskaramelizuje. Pridajte paradajky a varte niekoľko minút. Prilejte vývar alebo víno a varte ďalšie 2 minúty, potom prilejte zmes cesnaku, ančovičiek a olív.
- Premiešajte a pokračujte vo varení, kým sa omáčka nezredukuje a nezíska úžasnú konzistenciu, čo môže trvať niekoľko minút. Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
- Cestoviny sceďte a pridajte ich do panvice. Pridajte rozdrvený parmezán a premiešajte, aby sa cestoviny namočili v omáčke.
- Natrhajte lístky bazalky a posypte vrch cestovín. Podávajte priamo z panvice.
TIP: Vyskúšajte aj ďalšie slávne cestoviny – bolonské špagety.