Recepty

Boloňské špagety – recept

bolonske-spagety-2

Suroviny

  • 350 g špagiet 
  • 75 g tuku
  • 1 veľká cibuľa
  • 4 PL paradajkového pretlaku
  • 150-200 g mletého mäsa
  • 100 g strúhaného syra
  • 2 PL vody
  • petržlenová vňať

Postup

Špagety uvaríme. Na tuku speníme na drobné kúsky pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a za stáleho miešanie opekáme. Pridáme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a zriedime vodou. Pridáme na drobné kúsky pokrájanú petržlenovú vňať.

Špagety dáme na taniere, prelejeme omáčkou a podávame. Strúhaný syr podávame osobitne.

Kategorie:

Recepty

© 2022 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang