Dezerty

Čokoládové sviatočné guličky – recept

Mnohí ich poznáme ako „čertove“ či rumové guličky a tie pre nás jednoducho patria k Vianociam. Vytvorili vynikajúce pralinky úplne bez pridania cukru a plné kvalitných surovín. Sú sladké, čokoládové, šťavnaté a zároveň chrumkavé.

Na približne 40 guličiek potrebujeme: 

  • 200 g kvalitnej 70% horkej čokolády
  • 280 g na jemno mletých lieskových alebo vlašských orechov (alebo mix oboch)
  • 400 g sušených datlí
  • 1 PL arašidového masla
  • 100 ml rumu (pre verziu bez alkoholu použite 4 PL arašidového masla)
  • strúhaný kokos / mleté orechy na obaľovanie

Čokoládu a sušené datle nasekáme na jemno, zmiešame s mletými orechmi, arašidovým maslom a rumom. Rukami dobre premiešame a necháme 30 min. odstáť. Následne ešte raz premiešame a formujeme gulôčky, ktoré obalíme v strúhanom kokose alebo mletých orechoch.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang