Recepty

Medová torta – recept

Suroviny

  • 8 vajec
  • 300 g medu
  • 200 g orechov
  • 8 PL hladkej múky
  • 1 PL mletej kávy
  • 15 balíčka prášku do pečiva.
  • Prísady na krém:
  • 4 vajcia
  • 2 PL medu
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g horkej čokolády
  • 250 g masla
  • lekvár

Postup

Žĺtky vymiešame s medom a kávou. Postupne pridávame orechy, múku, prášok do pečiva a zľahka zamiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Pečieme v trošku vyhriatej rúre.

Postup prípravy krému: Vajcia, med, cukor a horkú čokoládu miešame nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí pridáme maslo a plníme piškótu rozrezanú na dve časti. Cesto môžeme natrieť najskôr lekvárom. Tortu ozdobíme čokoládovou polevou.

Kategorie:

Recepty

© 2022 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang