Suroviny
- 8 vajec
- 300 g medu
- 200 g orechov
- 8 PL hladkej múky
- 1 PL mletej kávy
- 15 balíčka prášku do pečiva.
- Prísady na krém:
- 4 vajcia
- 2 PL medu
- 100 g práškového cukru
- 100 g horkej čokolády
- 250 g masla
- lekvár
Postup
Žĺtky vymiešame s medom a kávou. Postupne pridávame orechy, múku, prášok do pečiva a zľahka zamiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Pečieme v trošku vyhriatej rúre.
Postup prípravy krému: Vajcia, med, cukor a horkú čokoládu miešame nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí pridáme maslo a plníme piškótu rozrezanú na dve časti. Cesto môžeme natrieť najskôr lekvárom. Tortu ozdobíme čokoládovou polevou.