Dezerty

Čokoládové Tartelettes s malinami – recept

  • 330 g horkej čokolády (najlepšie 70% kakaa)
  • 300 g masla
  • 7 vajec
  • 150 g hnedého cukru
  • 115 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička škorice
  • štipka soli
  • 350 g malín (môžu byť aj mrazené, je ale dobré ich nechať poriadne odkvapkať a osušiť servítkou, aby neboli veľmi vodnaté)

Čokoládu spolu s maslom pri nízkej teplote roztopíme v hrnci a necháme vychladnúť. Zatiaľ začneme šľahať bielko, do ktorého

pridáme štipku soli a postupne pri šľahaní pridávame hnedý cukor. Do polovice vyšľahaného bielka vmiešame žltka a preosiatu múku so škoricou. Zmiešame s druhou polovicou bielka a nakoniec opatrne pridáme aj čokoládovu s maslom.

Čokoládové cesto vlejeme do malých Tartelettes formičiek. Ja som pár robila s papierom na pečenie, čo ale nie je veľmi dobré, lebo až tak pekne nevyniknú okraje. Preto je dobré si formičky vymastiť a cesto vliať priamo do formičky. Keď máme cesto vo formičkách, pridáme navrch veľa malín a dáme pri 160 stupňoch piecť na cca. 30 min.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang