Recepty

Cuketový prívarok s pošírovaným vajíčkom – recept

Konce cukety odrežeme a cuketu nadrobno nastrúhame aj so šupkou.

Šalotku bez šupky si narežeme na menšie kúsky, rovnako aj strúčik cesnaku a pridáme do hrnca s repkovým olejom opiecť do sklovita.

Do druhého hrnca si pripravíme vodu s 0,5 dcl octu, trochou morskej soli a necháme zovrieť.

Do hrnca, v ktorom sa nám pečie šalotka s cesnakom pridáme kúsok masla a necháme zapiecť. Po chvíli pridáme nastrúhanú cuketu, všetko spolu zmiešame a jemne opečieme, až kým cuketa nezmäkne.

Do hrnca pridáme ešte mlieko, k tomu 2 PL kyslej smotany, 0,5 dcl octu, 1 PL kryštálového cukru, morskú soľ, čierne korenie a všetko spolu opečieme.

Môžeme pošírovať, rozbijeme celé vajíčko do naberačky a pomaličky ho vložíme naberačkou do horúcej octovej vody, rovnaký postup zopakujeme aj s druhým vajíčkom a obe vajíčka necháme chvíľu v horúcej octovej vode variť na miernom ohni cca 2-3 minúty podľa toho aké vajička chceme.

Cuketu v hrnci dochutíme morskou soľou.

Natrháme kúsky kôpru do cukety, ktorý pekne prevonia celé jedlo, všetko spolu zamiešame a ešte chvíľu povaríme, nech sa aróma dostane do prívarku.

Servírujeme, cuketový prívarok nalejeme do tanierov, k tomu pridáme pošírované vajíčko, ktoré sme osušili papierovým obrúskom od vody, ozdobíme kôprom a na záver polejeme olivovým olejom.

Kategorie:

Recepty

© 2022 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang