
Tento cuketový chlieb je naozaj veľmi dobrý a vláčny. Z tohto receptu sú dva bochníky, ale dobre sa mrazí a v chladničke vydrží aj niekoľko týždňov.
Ingrediencie
- 3 šálky múky
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1 lyžica mletej škorice
- 3 veľké vajcia
- 1 šálka rastlinného oleja
- 2 a 1/4 šálky bieleho cukru
- 3 lyžičky vanilkového extraktu
- 2 šálky strúhanej cukety
- 1 šálka nasekaných vlašských orechov
Postup
- Predhrejte rúru na 165 stupňov °C.
- Vymastite a vysypte múkou dve formy.
- Do veľkej misy preosejte múku, soľ, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a škoricu.
- V samostatnej veľkej miske vyšľahajte vajcia, olej, cukor a vanilku elektrickým mixérom, kým sa nespoja.
- Pridajte múku a ostatné ingrediencie a dobre vyšľahajte. Vmiešajte cuketu a vlašské orechy, kým sa dobre nespoja.
- Cesto nalejte do pripravených formičiek.
- Pečte vo vyhriatej rúre, kým špajdľa zapichnutá do stredu nebude čistá, približne 40 až 60 minút.
- Nechajte 20 minút chladnúť na mriežke.
- Okraje pečiva obíďte stolovým nožom, aby sa uvoľnili. Opatrne vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.