PečivoRecepty

Recept na cuketový chlieb

Tento cuketový chlieb je naozaj veľmi dobrý a vláčny. Z tohto receptu sú dva bochníky, ale dobre sa mrazí a v chladničke vydrží aj niekoľko týždňov.

Ingrediencie

  • 3 šálky múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžica mletej škorice
  • 3 veľké vajcia
  • 1 šálka rastlinného oleja
  • 2 a 1/4 šálky bieleho cukru
  • 3 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 šálky strúhanej cukety
  • 1 šálka nasekaných vlašských orechov

Postup

  1. Predhrejte rúru na 165 stupňov °C.
  2. Vymastite a vysypte múkou dve formy.
  3. Do veľkej misy preosejte múku, soľ, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a škoricu.
  4. V samostatnej veľkej miske vyšľahajte vajcia, olej, cukor a vanilku elektrickým mixérom, kým sa nespoja.
  5. Pridajte múku a ostatné ingrediencie a dobre vyšľahajte. Vmiešajte cuketu a vlašské orechy, kým sa dobre nespoja.
  6. Cesto nalejte do pripravených formičiek.
  7. Pečte vo vyhriatej rúre, kým špajdľa zapichnutá do stredu nebude čistá, približne 40 až 60 minút.
  8. Nechajte 20 minút chladnúť na mriežke.
  9. Okraje pečiva obíďte stolovým nožom, aby sa uvoľnili. Opatrne vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.

Kategorie:

Pečivo | Recepty

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang