Recepty

Kuskus z červenej repy s morčacími prsiami

Červená repa patrí k najzdravším druhom zeleniny a vizuálne i chuťovo obohatí každé jedlo. Repa dodá kuskusu sladkastý, zemný podtón. Kuskus pozostáva z kaše z tvrdej pšenice, prosa alebo jačmeňa a dodá človeku všetky potrebné vitamíny i minerály. V kombinácii s morčacími prsami zároveň zabezpečuje i dostatok bielkovín –bez zbytočného tuku a kalórií.

PRÍSADY:

  • 200 g morčacieho mäsa
  • 2 hľuzy červenej repy
  • 100 g kuskusu
  • 1 polievková lyžica kokosového oleja
  • soľ a korenie
  • thajská bazalka
  • chren
  • 100 ml chrenu

Výživové hodnoty:

  • Energia: 340 kcal, uhľohydráty: 43 g, bielkoviny: 52,6 g, tuk: 2,4 g

Predvarenú červenú repu nakrájame na malé kúsky. Odlejeme šťavu a kocky odložíme do misky. Šťavu zmiešame s osolenou vodou a privedieme do varu. Len čo sa voda začne variť, hrniec odsunieme z platne, nasypeme doň kuskus a necháme ho napučať cca. 5 minút. Medzitým umyjeme morčacie prsia, osušíme ich kuchynskou utierkou a nakrájame na kocky.

Kokosový olej rozpálime na platni a prudko na ňom opečieme morčacie mäso. Znížime teplotu, pridáme chren a na strednom plameni opekáme približne 8 minút. Tým bude mäso prevarené, ale pritom maslovo jemné.

Zatiaľ čo sa pečie mäso, môžeme do kuskusu pridať šťavu z repy. Potom pridáme nadrobno nakrájanú repu a všetko dobre premiešame. Dochutíme soľou a korením.

Servírovanie:

Kuskus naberieme vidličkou na tanier, na kuskus naložíme morčacie mäso a navrch nastrúhame trocha chrenu. Thajská bazalka vizuálne ozvláštni jedlo a aromaticky ho zjemní.

Kategorie:

Recepty

© 2022 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang