
Červená repa patrí k najzdravším druhom zeleniny a vizuálne i chuťovo obohatí každé jedlo. Repa dodá kuskusu sladkastý, zemný podtón. Kuskus pozostáva z kaše z tvrdej pšenice, prosa alebo jačmeňa a dodá človeku všetky potrebné vitamíny i minerály. V kombinácii s morčacími prsami zároveň zabezpečuje i dostatok bielkovín – bez zbytočného tuku a kalórií.
Prísady
- 200 g morčacieho mäsa
- 2 hľuzy červenej repy
- 100 g kuskusu
- 1 polievková lyžica kokosového oleja
- soľ a korenie
- thajská bazalka
- chren
- 100 ml chrenu
Výživové hodnoty:
- Energia: 340 kcal, uhľohydráty: 43 g, bielkoviny: 52,6 g, tuk: 2,4 g
Postup
Predvarenú červenú repu nakrájame na malé kúsky. Odlejeme šťavu a kocky odložíme do misky. Šťavu zmiešame s osolenou vodou a privedieme do varu. Len čo sa voda začne variť, hrniec odsunieme z platne, nasypeme doň kuskus a necháme ho napučať cca. 5 minút. Medzitým umyjeme morčacie prsia, osušíme ich kuchynskou utierkou a nakrájame na kocky.
Kokosový olej rozpálime na platni a prudko na ňom opečieme morčacie mäso. Znížime teplotu, pridáme chren a na strednom plameni opekáme približne 8 minút. Tým bude mäso prevarené, ale pritom maslovo jemné.
Zatiaľ čo sa pečie mäso, môžeme do kuskusu pridať šťavu z repy. Potom pridáme nadrobno nakrájanú repu a všetko dobre premiešame. Dochutíme soľou a korením.
Servírovanie:
Kuskus naberieme vidličkou na tanier, na kuskus naložíme morčacie mäso a navrch nastrúhame trocha chrenu. Thajská bazalka vizuálne ozvláštni jedlo a aromaticky ho zjemní.