DezertyRecepty

Recept na domáci čokoládový sirup

Tento recept vydrží dlho v chladničke, takže si ho ľahko uskladníte a kedykoľvek môžete použiť.

Sirup – pripravený z kakaového prášku, cukru, masla a smotany – je jednoduchý a univerzálny. Navyše dlho vydrží v chladničke, takže ho môžete použiť kedykoľvek, keď dostanete chuť na čokoládu.

Sirup je nielen dokonalou polevou na zmrzlinu, ale môžete ho tiež rozmiešať v mlieku a pripraviť z neho kakao. Dokonca ho môžete zašľahať aj do teplého mlieka a pripraviť si tak šálku horúcej čokolády.

Ingrediencie

  • 120 ml hustej smotany
  • 3 lyžice nesoleného masla
  • 80 g kryštálového cukru
  • 80 g hnedého cukru
  • 125 g nesladeného holandského kakaového prášku
  • štipka soli

Postup:

  1. Do malého hrnca na miernom ohni dajte smotanu a 3 lyžice nesoleného masla. Za občasného miešania zohrievajte, kým sa maslo nerozpustí a smotana sotva začne vrieť, približne 3 minúty. Pridajte kryštálový cukor a hnedý cukror a miešajte, kým sa nerozpustí.
  2. Znížte teplotu na minimum. Za stáleho šľahania pridajte nesladené holandské kakao a štipku soli a šľahajte, kým sa nespojí.
  3. Odstavte hrniec z ohňa a nechajte ho 3 až 5 minút vychladnúť. Podávajte teplé na kopčeku obľúbenej zmrzliny alebo vyšľahané do pohára mlieka.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang