DezertyPečivoRecepty

Recept na francúzske toasty s medovým creme fraiche

Obľúbená francúzska špecialita – sladké toasty vo vajíčku doplnené lahodným smotanovým syrom.

Ingrediencie

Na francúzske toasty:

  • 1 francúzska bageta nakrájaná na šikmé plátky hrubé 0,5 cm alebo toustový chlieb
  • 4 vajcia
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 60 až 75 g masla
  • 1 lyžička soli plus štipka
  • 2 lyžičky čistého vanilkového extraktu
  • 100 g opražených plátkov mandlí na ozdobu

Na medový creme fraiche:

  • 125 ml medu
  • 125 ml smotany alebo plnotučného mlieka
  • 470 ml creme fraiche

Postup

  1. Medový creme fraiche pripravíme vyšľahaním ingrediencií v miske a odložíme bokom.
  2. V stredne veľkej miske vyšľahajte vajcia, smotanu, vanilku, soľ a škoricu, kým sa dobre nezmiešajú.
  3. Vo veľkej panvici rozpustite maslo na strednom ohni. Nezabudnite, že maslo sa veľmi rýchlo pripáli. Každú stranu pečiva namočte do vaječnej zmesi a jemne z neho striasajte prebytočné cesto.
  4. Pečivo príliš nenamáčajte, inak bude rozmočené. Keď maslo začne peniť, pridajte do panvice pečivo namočené vo vajíčku. Smažte na stredne silnom ohni.
  5. Špachtľou nahliadnite pod okraje a keď je toast zlatohnedý, obráťte ho. Opakujte. Udržujte teplé medzi dvoma taniermi na sporáku alebo v rúre.
  6. Vrch každého plátku francúzskeho toastu ozdobte 1 až 2 lyžicami medového creme fraiche, pokvapkajte medom a posypte 1/2 lyžičky opražených mandlí. Postup zopakujte so zvyšnými plátkami chleba.

Kategorie:

Dezerty | Pečivo | Recepty

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang